Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










02.07.2016 - Kvalifikace Olomouckého kraje, TK Natali Mostkovice, Prostějov cup 2016, čtyřhra Muži
Daniel Malý, 04.07.2016

V sobotu 2.7. se v Mostkovicích uskutečnil kvalifikační turnaj na letní mistrovství ČR neregistrovaných tenistů 2016...

Vítězný návrat na amatérský tenisový turnaj pořádaný duem Martin Krupička - Petr Doseděl prožil o víkendu Vít Krejčiřík. Kroměřížský borec kraloval již loňskému ročníku Chmela Cupu a radovat se mohl i v prostředí mostkovických kurtů TK Natali, kde triumfoval po boku Lukáše Zezulky. Společně prošli celou sobotou bez zaváhání a zvládli všech sedm střetnutí, nezastavila je ani dešťová přeháňka a nutný přechod z antuky do haly.

Plných devětadvacet párů včetně velkých osobností profi sportu se vydalo v sobotu ráno do Mostkovic, kde byl na pořadu Prostějov Cup 2016, tedy klání ve čtyřhře zařazené do seriálu Malý Open, který se koná
pod záštitou primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála
a za podpory statutárního města Brna s podtitulem Mezinárodní mistrovství Prostějova. Ve hře byla jak tučná finanční odměna pět tisíc korun pro vítěze, tak řada hodnotných cen, záštitu nad celou akcí převzali senátorka Božena Sekaninová, náměstek prostějovské primátorky Jiří Pospíšil a Pavel Vavrouch.
Celou akci odstartovaly boje v základních skupinách, z nichž ovšem postupovali všichni a šlo jen o nasazení do vyřazovacího pavouka. Přesto už tady šlo vysledovat několik adeptů na velký výsledek. Áčkem prošla naprosto suverénně dvojice Husařík - Janíček, v céčku si podobně suverénně počínali Capík s Čermákem, v éčku Bilíček a Ficek. První část bitev se odehrávala za náročného parného počasí a neustávajících hřejivých slunečních paprsků, takže svou roli mohly hrát i pošetřené síly, oba finálové páry totiž začaly v jen tříčlenných grupách. V déčku to byli Krejčiřík a Zezulka, v efku Lapčík a Vaculík.
Do turnaje se zapojil i někdejší 117. hráč žebříčku ATP Jan Minář, jenž společně s Javanským ovládl skupinu H, v pavouku nechyběl ani někdejší finalista Stanley Cupu Jaroslav Svoboda, jenž společně s Pluskalem začal druhým místem v céčku.
Také vyřazovací část se dlouho nesla v očekávaném duchu a program výrazně nenarušily ani provazce vody snášející se z nebes, během pár okamžiků se totiž mohlo pokračovat v hale. Odlišný povrch ale přeci jen až tolik nesedl duu Husařík, Janíček, které navzdory předešlé suverenitě skončilo těsně před branami finále na raketách Lapčíka s Vaculíkem. Konstelace tak dokázali nejlíp využít Krejčiřík se Zezulkou a díky svému umu si dokráčeli pro prvenství.
„Jsem tady potřetí, z toho jsem to podruhé vyhrál, takže si nemůžu stěžovat. Areál je tady skvělý, díky němu se to dalo dohrát, takže spokojenost, i když byl celý den hodně náročný,“ oddychl se ezprostředně po proměnění mečbolu Vít Krejčiřík. A radost neskrýval ani jeho parťák Lukáš Zezulka. „Všichni soupeři byli kvalitní, hlavně ve vyřazovací části. Hráli jsme ale prostě dobře,“ líčil s úsměvem od ucha k uchu.
A spokojenost zavládla i mezi organizátory, veškeré starosti a povinnosti se totiž podařilo zdárně zvládnout. „Měli jsme třicet párů a přijeli nám takové osobnosti jako Honza Minář a Jarek Svoboda, Je pro mě velká čest přivítat tu takové lidi, kteří dříve jezdili na ATP, hráli finále NHL. Je to podle mě jeden z nejlepších a nejlépe obsazených turnajů vůbec v Olomouckém kraji a přejeme si, aby i další ročníky pokračovaly v tomto stylu. Děkujeme moc za podporu městu Prostějov, Boženě Sekaninové, Jiřímu Pospíšilovi, Pohřební službě Makový a všem dalším sponzorům, bez jejich pomoci by tuto akci nešlo uspořádat,“ pustil se do hodnocení Martin Krupička.
A na výbornou hodnotil i celý areál, proto by ve stejném prostředí chtěl uspořádat i příští ročník. „Jsme tady velice spokojeni a ani počasí nás nezastavilo. Díky sponzorům jsme byli připraveni na všechno a mohli jsme si dovolit zaplatit i halu a turnaj se uskutečnil i dohrál,“ sdělil.
A sám přiznal, že vítězové ho svým triumfem trochu překvapili. „Jejich vítězství je nečekané, byť tento pár z poloviny vyhrál už minulý rok. Ale předvedli famózní výkony proti kvalitním soupeřům,“ vysekl poklonu.


Konečné pořadí turnaje čtyřhra:

1. Krejčiřík Vít - Zezulka Lukáš

2. Vaculík Aleš - Lapčík Martin
3.-4.
Janíček Radim - Husařík Stanislav; Kubeš Milan – Šlambor
5.-8.
Javanský Milan - Minář Jan; Bilíček Lukáš - Ficek Václav;
Cápík David - Čermák Ivo; Florián Marek - Pugzik Jan
9.-16.
Svoboda Jaroslav - Pluskal Patrik; Kadlec Jiří - Kadlec Adam
Tauš Václav - Fasura Marek; Beneš Martin - Šlor Miroslav
Pytela Jiří - Černý Miloš; Plachetka Pavel - Bartusek Eduard
Hráček Darek - Břečka Zdeněk; Šálek Jan -
17.-29.
Malý Daniel - Šuler Marek; Kozel Aleš - Bořil Miloš;
Reichstadter Jan - Omachlík Aleš; Pospíšilík Petr - Řehák David
Wind Adam - Jurík Petr; Jeřábek Tomáš - Raška Jiří
Bernard Luděk - Sveřepa Filip; Hustava Pavol - Oravík Peter
Janíček Zbyněk - Mrňka Jan; Šubrt Pavel - Hynek Patrik;
Cendelín Přemysl - Herzán Drahoš; Knolová Veronika - Smolinská Hana; Koláček Jan - Chytil Jan








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031