Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










11.02.2017 - Mistrovství Zlínského kraje, Uherské Hradiště, čtyřhra Muži
Karel Zálešák, 11.02.2017

Tuto sobotu 11.2.2017 se uskutečnil, pod hlavičkou TEKUZA-MALÝ OPEN, v tenisové hale Na Vyhlídce v Uh. Hradišti - Mařaticích, kvalifikační turnaj zlínského kraje pro halové mistrovství ČR ve čtyřhrách mužů, které pořádá právě MALÝ OPEN. Hrálo se tedy nejen o prestižní turnajové vítězství, ale také o čtyři postupová místa na halové mistrovství republiky.
Zřejmě nejsilněji obsazeného turnaje za 18 let pořádání turnajů Tekuza se zúčastnilo 19 deblových dvojic, které byly rozděleny pořadateli do 4 "výkonnostních" skupin podle tzv."Karlova systému", a právě díky tomuto si všichni dobře zahráli už od prvních zápasů. Ve skupině č. 1, kde se potkaly čtyři nejvýše nasazené páry, se mmj. odehrála zajímavá odveta za středeční přípravný "přátelák" mezi domácími Bryškou s Trubačíkem a Černým s Jochem a zatímco se v týdnu radovali druzí jmenovaní, v sobotu bylo vše jinak a Marcel s Michalem tak měli radost z úspěšné odvety ("Ve středu jsme od nich dostali kanára, dnes jsme jim to vrátili..." okomentoval zápas Marcel Bryška). Svou formu pak předvedli i v dalším zápase s asi největšími favority turnaje - Janíčkem s Černým, následně je ale zpět na zem z výšin poslala porážka od Kučírky s Lapčíkem. Ti pak ještě předvedli bezvadný zvrat v zápase proti Černý/Joch (z 1:4 na 6:4...)
Ve dvojce se sešla další plejáda vynikajících hráčů a skvěle se předvedli především Vaculík/Uher, kteří vyhráli všechny 4 zápasy (Martin Uher se zrovna vrátil z dovolené na Kubě a svou energií "nakazil" i svého parťáka Aleše Vaculíka...) V zajímavém zápase domácích hráčů Břečka/Břečka s Hráček/Peprníček rozhodl o výhře Břečků třikrát vyhraný fiftýn při shodě. Ti potom ještě předvedli parádní otočku z 2:5 a 15:40 proti páru Krupička/Šilhánek, kteří prožili stejný příběh nevyužitých mečbolů a prohry v tiebreaku i v předešlém zápase s Hráčkem a Peprníčkem, což především Martin Krupička velmi těžce rozdýchával se slivovičkou v ruce, kterou vyfasoval jako první pomoc od pořadatele...
Ve skupině č. 3 se hned z rána potkali na kurtu spolužáci Kuryviál/Bartoník s Baránek/Němčický a zápas se v závěru hodně zdramatizoval, protože prvně jmenovaní si to dle Martina Kuryviála udělali trošku zajímavé a ze stavu 5:3 a 40:0 nechali dotáhnout soupeře až do tiebreaku, kde nakonec, ač jim už teklo pořádně "do bot", urvali vítězství na svou stranu. V této skupině se také odehrála zajímavá odveta z letní Tekuza night ze Starého Města, kde vrátili půjčené otec a syn Kadlecovi Šálkovi se Smělíkem. Ze všech tě chto tří nasazených skupin postupovali všichni hráči, takže v základních skupinách bojovali "jen" o co nejlepší nasazení do finálového pavouka.
To v "médiové" čtverce se hrálo od prvního zápasu velmi ostře o postup, protože z ní postupovali jen 2 nejlepší páry. Hned na úvod zde předvedli pěkný souboj Kuchař/Pilčík s Janča/Prusenovský, kdy se po bitvě o každý fiftýn nakonec radovala první dvojice ("Sice jsme prohráli, ale hráli jsme dobře..." byl s hrou spokojený Michal Janča). Janča/Prusenovský pak svůj dobrý výkon zopakovali i proti dvojici Magulák/Lejsal a tentokrát to na výhru stačilo... Ti si zase spravili chuť, když otočili zápas proti Straka/Lukeš, kteří sice vstoupili pravou nohou do zápasu a vedli 1:0, následně si ale soupeře nechali utéct na 1:5 a byť ještě bojovali, už nedotáhli a prohráli tento mač 3:6. Ostatní zápasy ve skupině si ale už pohlídali a radovali se z postupu do osmifinále. A protože v něm a také ve čtvrtfinále postupovali favorité, tak se v semifinále potkali všichni čtyři nejvýše nasazené páry ze skupiny č. 1, kteří si tedy zajistili postup na republikové finále.
Z vítězství se nakonec radovala dvojice největších favoritů Radim Janíček a Ctirad Černý, které nezastavili ani domácí - jak v semifinále Černý/Joch, tak ve finále Bryška/Trubačík.
Zřejmě nejpěknějším zápasem dne bylo semifinále mezi Bryška/Trubačík a Kučírka/Lapčík, kdy ve prospěch domácí dvojice rozhodl až tiebreak v poměru 8:6 "Nedáš - dostaneš...!" k tomu trefně poznamenal Pepa Kučírka).

Velká gratulace vítězům a také všem postoupivším a ať sa Vám daří aj na téj republice!

Konečné pořadí turnaje čtyřhra Muži:

1. Janíček Radim - Černý Ctirad

2. Bryška Marcel - Trubačík Michal
3.-4.
Černý Miloš - Joch Michael; Kučírka Josef - Lapčík Martin
5.-8.
Kadlec Jiří – Kadlec Adam; Marušák Martin - Šeda Zdeněk;
Vaculík Aleš - Uher Martin; Hráček Darek - Peprníček Jarek
9.-16.
Kuchař – Pilčík; Břečka Zdeněk - Břečka Tomáš;
Baránek Michal - Němčický Tomáš; Šálek Jan - Smělík Milan;
Krupička Martin - Šilhánek Michal; Růčka Zbyněk – Michalík;
Kuryviál – Bartoník; Straka Michal - Lukeš Petr
17.-19.
Otradovec Lada - Jurčík Zdeněk; Magulák Jakub - Lejsal Ondra; Janča Michal - Prusenovský








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031