Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ - 29. – 30.08. 2020 v OLOMOUCI
Daniel Malý, 07.09.2020

Vážení tenisté, reklamní partneři, přátelé,

šestnáctý ročník Mistrovství ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí je za námi. Každý rok má svoje specifika a i ten letošní si jich vybral hned několik a rovnou plnými doušky. Počasí a jeho nejistá předpověď již asi nikoho nepřekvapí, ale se světovou pandemií koronaviru asi i největší skeptik nepočítal. A jak všichni, tak i náš turnaj byl tímto faktorem výrazně ovlivněn.
Nejdříve došlo ke změně termínu, kdy na náš tradiční zářijový termín v Prostějově byl přesunut z května jejich neuskutečněný turnaj ATP a bohužel nový termín se již nepodařilo zde domluvit. Takže po dlouhých dvanácti letech spolupráce s Prostějovem a téměř na poslední chvíli se hledala adekvátní náhrada. Další zásadní vliv tato krize měla na nejistotu ve společnosti, co se kdy a jak může vůbec pořádat, obavu ze samotné nákazy mezi hráči, omezení cestovat, ale také ekonomická omezení a nejistota tradičních sponzorů této akce. Pro pořadatele i samotné hráče nepříliš optimistické vyhlídky. Ale jak z úvodní věty vyplívá, naštěstí se vše podařilo.

Dovolte mi tedy po tomto úvodním shrnutí poděkovat všem, kteří se na úspěšné realizaci tohoto ročníku podíleli a bez nichž by se turnaj v novém termínu i místě nemohl uskutečnit.
Děkujeme OMEGA centru sportu a zdraví a TJ MILO Olomouc, že nám poskytli zázemí a dostatek tenisových kurtů, tak abychom mohli turnaj odehrát za všech povětrnostních podmínek.
Děkujeme Olomouckému kraji a statutárnímu městu Prostějov, že nám poskytli podporu i při všech těchto změnách.
Děkujeme všem partnerům za jejich podporu, zejména Maloobchodní síť Hruška, Wienerberger cihlářský průmysl, Petru Rejmanovi a Petru Polákovi z U.S.G. POL s.r.o. a dále: DECATHLON, Šumavský pramen, MAKRO, Balsamis, RESPORTICA, NUTREND, OpenWine, Bohemia Sekt, Atlant taxi, L´Oreál Professionnel, velkoobchod Vrtal či GEMO a.s.

Chtěl bych poděkovat organizačním pracovníkům – rozhodčím Danovi, Elišce a Honzovi za jejich přístup a profesionalitu, Jirkovi Hrabalovi za spolupráci s TJ MILO a zejména JANĚ SOVOVÉ za velkou pomoc s přípravou celé této akce.

A na závěr bych chtěl poděkovat také vám všem hráčů a účastníkům turnaje, že jste se nenechali odradit všemi těmito specifiky dnešní doby a do Olomouce jste z celé České republiky od Karlových Varů až po Ostravu a Slovensko v hojném počtu a kvalitě dorazili.
Díky vám všem, velmi si vážíme vaší důvěry a přátelství.


Mistrovství se uskutečnilo ve dnech 29.-30.8.2020 v Olomouci ve dvou kategoriích.

DVOUHRA MUŽI, kde se v sobotu ráno odprezentovalo 44 singlistů. Hráči byli rozlosováni do třinácti skupin, kde se utkali na jeden set každý s každým o 2 postupová místa do play-off, kde se již hrálo na dva sety. Ve skupinách k žádným velkým překvapením nedošlo a favorité si pohlídali svůj postup. Odpolední a podvečerní utkání, která se odehrála i v hale, již přinesla řadu velkých bitev i méně šťastných okamžiků, na které možná doplatil antukový specialista Radek Janků proti Robertu Schwanovi.
Nedělní brzké ráno bylo určeno pro dohrávky sobotních utkání - zde byla vystavena po velkém boji „konečná“ pro jednoho z velkých favoritů Jardu Svobodu od Tomáše Homoli, který pak v následném kole ukončil i účast nasazené jedničky Petra Rejmana. V ranních dohrávkách se pomalu začali rýsovat i nové tváře turnaje - Tomáš Schromm, na jehož raketě skončili slovenský Michal Ábel a následně Robert Schwan, a Lukáš Veselík, který porazil Jaromíra Kříže a následně Martina Kubáta. O trošku jednoduší postup měl Martin Sopko, který vyřadil Milana Brežného a v dalším kole mu skrečoval zápas další favorit Marcel Bryška.

Semifinále proti sobě postavilo dva Tomáše, brněnského Schromma a karlovarského Homolu. Zápas to byl do stavu 1:1 na sety velmi vyrovnaný, ale set třetí rozhodl o tom, že pevnější nervy měl tentokrát Tomáš Schromm a zaslouženě zvítězil 6:3,4:6 a 6:0. A jak to vyhodnotil Tomáš Homola? „Tělo mohlo, ale hlava to už nedávala“.
Ve druhém semi se utkali brněnský Lukáš Veselík s Martinem Sopkou z Mladé Boleslavy. I tento zápas byl plný hezkých výměn, ale také emočních výlevů, které přiklonily vítezství k Lukášovi v poměru 6:4;6:2.

Finále se již z důvodu pokročilé hodiny odehrálo celé v hale. Zde se projevila i výhoda rychlého povrhu pro herní styl Lukáše Veselíka, který ve dvou setech 6:4 a 6:3 zaslouženě zvítězil nad Tomášem Schrommem a stal se vítězem tohoto ročníku.

Ve FINÁLE „B“ nebo-li tzv. útěše se ze zaslouženého vítězství těšil jablunkovský hráč Marek Mojak, který ve finále porazil Ondřeje Darivčáka z Karlových Varů. Jen pro zajímavost to byl souboj „nejvýchodnějšího hráče proti nejzápadnějšímu“.


Druhou soutěží tohoto turnaje byla ČTYŘHRA MUŽI, kde se odprezentovalo sedmnáct dvojic, které doplnily i dva ženské páry. I zde byl systém hry stejný, nejdříve skupiny na set a následně play-off a útěcha již na sety dva. Zde bych chtěl nejdříve zmínit ženské dvojice, které sice nedokázaly postoupit do finálového pavouka, ale prokázaly svoje kvality v pavouku útěchy, kde porazily ostatní mužské dvojice a zaslouženě se utkaly v jeho finále, které zároveň rozhodlo, že putovní pohár pro nejlepší ženskou dvojici si pro letošní turnaj odvezou domácí, olomoucké hráčky Jana Sovová s Markétou Procházkovou.

V hlavním pavouku čtyřhry na sebe upozorňovali zejména Víťa Krejčiřík s Alešem Vaculíkem, kteří deblovou dvojici složili až na turnaji. Znají se ale řadu let, jejich herní styl jim sedí, a tak dokázali přehrát i tradiční deblové páry a zaslouženě se dostali do finále. Druhou finálovou dvojicí byla dvojice slovenských hráčů Matěj Fekete s Milanem Brežným. Také oni předváděli špičkový tenis, kdy na jejich raketách skončili černí koně turnaje Veselík se Schrommem, kteří již měli skalp Svobody se Šubrtem.

Také finále deblu se z důvodu deště muselo odehrát v hale. Zápas to byl do posledního míče vyrovnaný. První set pro sebe získali v poměru 6:3 Moraváci, druhý zase Slováci 6:4, takže o vítězi musel rozhodnout set třetí, který po dohodě obou párů byl Super tie-break a skončil 10:3 pro slovenskou dvojici, takže Mistry pro rok 2020 se ve čtyřhře stávají Matěj Fekete a Milan Brežný ze Slovenska.

Závěrem si dovolím ještě jednou vám všem velmi poděkovat. Za spolupráci organizátorům turnajů MalyOpen, organizačnímu týmu turnaje Mistrovství, podporu partnerů, města i kraje a hlavně důvěru vás hráčů v tento turnaj a systém turnajů MalyOpen.

S úctou k vám

Daniel Malý

Konečné pořadí turnaje:
Finále dvouhra A:
1. Veselík Lukáš - Mistr pro rok 2020

2. Schromm Tomáš
3.-4. Homola Tomáš, Sopko Martin
5.-8. Rejman Petr, Schwan Robert, Kubát Martin, Bryška Marcel
9.-16.
Sýkora Radek, Svoboda Jaroslav, Ábel Michal (Slovensko), Janků Radomil,
Krejčiřík Vít, Kříž Jaromír, Vaculík Aleš, Brežný Milan (Slovensko)
17.-22.
Maliňák Tomáš, Havlíček Lukáš, Vápeník Erik,
Dočekal Milan, Šenkýř David, Fekete Matěj (Slovensko)

Finále B:
1. Mojak Marek

2. Darivčák Ondřej
3.-4. Navrátil Michal, Pikula Tomáš
5.-8. Cendelín Přemysl, Pavlinec Roman, Nudera Josef, Holuša Radim
9.-16.
Bílý Jan, Staněk Robin, Nahálka Radoslav, Němec Jindřich,
Salajka Robert, Kňáva Jiří, Janeček Lukáš, Chmelař Daniel
17.-22.
Žamboch Jaroslav, Lolek Drahoslav, Dalloš Marek,
Dvořák Radim, Vávra Ladislav, Malý Daniel


Čtyřhra finále A.
1. Brežný Milan – Fekete Matěj (Slovensko) - Mistři pro rok 2020

2. Krejčiřík Vít – Vaculík Aleš
3.-4. Veselík Lukáš – Schromm Tomáš, Kříž Jaromír – Sýkora Radek
5.-8.
Svoboda Jaroslav – Šubrt Pavel, Vápeník Dušan – Vápeník Erik,
Pazdera Jaroslav – Zedník Petr, Folta Robin – Rapák Martin
9.-13.
Střílek Jiří – Hrdina Michal, Nudera Josef – Malášek Martin,
Dočekal Milan – Havlíček Lukáš, Hrabal Jiří – Vymazal Tomáš,
Němec Jindřich – Tománek Ondřej

Finále B:
1. Sovová Jana – Procházková Markéta - Mistryně pro rok 2020

2. Bulíčková Aneta – Doležalová Petra
3.-4.
Navrátil Michal – Nahálka Radoslav, Kalinčík Marek – Ábel Michal (Slovensko)
5.-6. Bílý Jan – Janeček Lukáš, Černý Tomáš – Fiala Tomáš

Foto i na Omegacentrum Jméno: Omegacentrum, kód: LMČR2020








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031