Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ - 03.–05.09. 2021 v OLOMOUCI
Daniel Malý, 16.09.2021

Opět po roce, podruhé v Olomouci a celkově po sedmnácté se setkali nejlepší amatérští tenisté na tradičním turnaji Mistrovství ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí.

Loňský rok, který přinesl do společnosti řadu nejistot, byl pro pořadatele letošního turnaje velkou výzvou. Rozhodli se navázat na nejlepší ročníky mistrovství a v Olomouci připravit turnaj se špičkovým zázemím, které nabízí areál OMEGA centra sportu a zdraví společně s TJ MILO Olomouc. Díky luxusnímu počasí, které panovalo po celé tři dny turnaje a zapojením těchto dvou tenisových areálů, se mohl turnaj rozehrát na 21 kurtech a poskytnout organizátorům i samotným hráčům dostatek herních kapacit pro celý plánovaný program turnaje. Pro hráče poté byl i dostatek prostoru, aby mohli využít relaxační a odpočinkové zóny, které pro ně OMEGA centrum nabízí. V náročném třídenním programu toho využila nejen řada hráčů, ale také jejich nehrající doprovod.


Samotný tenisový turnaj započal páteční dopolední prezencí hráčů v mužské dvouhře. Zde se odprezentovalo 48 singlistů, kteří v následném losování pak byli přiřazeni do dvanácti skupin. Skupiny se hrály tradičně na jeden set a ze skupin postupovali vždy dva nejlepší hráči do finálového pavouka a zbylí dva pak do pavouka útěchy.
Páteční skupiny sice přinesly menší překvapení, ale většina nasazených favoritů si pohlídala svůj postup mezi 24 nejlepších, kteří si pak již ve dvou setech zahráli o postup mezi 16ku.

V kategorii „čtyřhra muži“, která byla na programu od pátečního odpoledne se prezentovalo 22 dvojic. Také ony byly následně rozlosovány do šesti skupin (4 čtyřčlenné a 2 tříčlenné), ze kterých postoupilo 16 nejlepších dvojic do finálového pavouka a zbylé dvojice si zahrály ve finále B.

Do sobotního dopoledního programu se zapojily i ženy v kategorii „čtyřhra ženy“, kde se prezentovalo pět dvojic, a následně také osm dvojic v kategorii čtyřher smíšených párů. Během sobotního dne bylo cílem odehrát a případně i dohrát většinu kategorií, tak aby na neděli zbyli dohrávat pouze semifinálová a finálová utkání v hlavních soutěží. To se naštěstí vše dařilo a turnaj běžel dle plánovaného scénáře. Mezi ženami opět kralovaly hráčky z Karviné Iva Koóšová s Kamilou Kubicovou, kdy ve finále porazily Ivu Kodešovou s Veronikou Martincovou a zaslouženě se staly Mistryněmi mezi amatérskými hráčkami. Během sobotního odpoledne se také uskutečnil turnaj partnerů mistrovství, kde se z vítězství radovala dvojice Jorge Atisha a Jana Sovová.
Sobotní den zakončilo společenské setkání hráčů, sponzorů a hostů na slavnostním večeru v zahradní restauraci Aqua restaurant & bar, kde došlo k vyhlášení dohraných soutěží.

Nedělní ráno je určeno pro nejúspěšnější hráče. Na programu byla semifinálová utkání ve dvouhře, kdy v první se utkal Jaroslav Svoboda s Tomášem Schromemm a ve druhém Aleš Vaculík proti Tomáši Vrzalovi. V obou semifinálových utkání zvítězili Tomášové a jejich poslední zápas měl rozhodnout, který z nich bude ten nejlepší, zda Vrzala nebo Schromm?

Ve stejný čas se také odehrálo finále B dvouhry mužů ve kterém se utkali Martin Kubát proti Tomáši Pikulovi a v krásném zápase se z vítězství radoval Martin Kubát výsledkem 9:5.

Po semifinále dvouhry byly na pořadu semifinále turnaje čtyřher, kde se čekalo na ukončení zápasu Jaroslava Svobody, který pak následně se spoluhráčem Pavlem Šubrtem nastoupili proti dvojici Radovan Chrobák a Vladan Kopelec, zápas skončil ve prospěch Radovana a Vladana výsledkem. Ve druhém semifinále se utkali Miloslav Bořil s Liborem Michálkem proti Radimovi Janíčkovi s Tomášem Jeřábkem. I zde byla úspěšnější druhá dvojice tedy Radim s Tomášem.

A opět byla na pořadu dvouhra mužů a to zápas Finále, ve kterém se utkali již zmínění Tomáš Vrzala a Tomáš Schromm. Byl to také souboj generací, kdy výrazná věková výhoda byla na straně Tomáše Schromma, ale zkušenosti zase hrály pro Tomáše Vrzalu. Zápas trval téměř dvě hodiny. Byl to boj o každý míček, v zápase bylo nespočet shod a výhod, ale od počátku držel otěže pevně v rukou Tomáš Schromm a zaslouženě zvítězil 2:0 na sety. Gratulujeme k celkovému vítězství na Mistrovství ČR 2021.

Posledním zápasem letošního 17. ročníku Mistrovství bylo finále čtyřhry mužů. V něm nastoupili Radovan Chrobák s Vladanem Kopelcem proti turnajovému matadorovi Radimu Janíčkovi s novým parťákem Tomášem Jeřábkem. Zápas to byl od začátku velmi namotivovaný, velké rány létaly z jedné strany kurtu na druhou. Diváci mohli v napjaté atmosféře shlédnout velmi kvalitní deblové výměny. První set pro sebe získali poměrem 6:4 Radek s Vladanem, druhý zas pro změnu Radim s Tomášem 6:4. O vítězi rozhodl set třetí, který zaslouženě získali v poměru 6:3 Radim Janíček a Tomáš Jeřábek a se stali tak Mistry v kategorii Čtyřhra muži.

Sedmnáctý ročník turnaje, díky velmi slušné účasti vás hráčů, luxusnímu počasí a špičkovému zázemí sportovních center OMEGA a TJ MILO, můžeme považovat za úspěšně ukončený. Dovolte nám tedy, abychom poděkovali všem hráčům, sponzorům, divákům a samozřejmě zástupcům Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouc za důvěru a podporu této náročné akce.

Velké poděkování patří organizačnímu týmu ve složení Jana Sovová, Eliška Pečenková, Daniel Ruprecht, Dominik Zachoval a Jiří Hrabal za špičkově odvedenou práci a úspěšný zdar celé akce.

Děkuji a s úctou k vám všem se budeme těšit na setkání na dalších turnajích MalyOpen a Mistrovství.

Daniel Malý


Konečné pořadí turnaje:

Dvouhra Muži finále A:
1. Schromm Tomáš – Mistr 2021

2. Vrzala Tomáš
3.-4. Svoboda Jaroslav, Vaculík Aleš
5.-8. Kříž Jaromír, Sopko Martin (SK), Kijonka Radim, Zahrádka Petr
9.-16. Blažej Tomáš, Homola Tomáš, Kučerka Michal, Takáč Zdeno (SK),
Mojak Marek, Gruszkovski Martin, Buďa Vojtech, Beneš Martin
17.-24. Kokeš Mirek, Šenkýř David, Nahálka Radoslav, Rejman Petr,
Kubát Martin, Nudera Josef, Schwan Robert, Pavlinec Roman
25.-48. Vávra Ladislav, Lolek Drahomír, Salajka Robert, Žamboch Jaroslav,
Novotný Roman, Honzík Petr, Bílý Jan, Ábel Michal (SK), Staněk Robin, Hirsch Petr, Zbránek Vlastimil, Hlavsa Luboš, Mudra Petr, Pikula Tomáš, Koutný Martin, Mikuš Marek (SK), Kučera Andrej (SK), Janeček Lukáš, Švejcar Zbyněk, Darivčák Ondřej, Maliňák Tomáš, Roudenský Petr, Navrátil Michal, Lucassen Gerhard (GER).

Dvouhra Muži finále B:
1. Kubát Martin

2. Pikula Tomáš
3.-4. Kokeš Mirek, Koutný Martin
5.-8. Pavlinec Roman, Mikuš Marek (SK), Kučera Andrej (SK), Šenkýř David
9.-16. Janeček Lukáš, Lucassen Gerhard (GER), Švejcar Zbyněk, Darivčák Ondřej, Maliňák Tomáš, Roudenský Petr, Nudera Josef, Navrátil Michal
17.-26. Vávra Ladislav, Žamboch Jaroslav, Novotný Roman, Honzík Petr, Nahálka Radoslav, Bílý Jan, Staněk Robin, Zbránek Vlastimil, Hlavsa Luboš, Mudra Petr


Čtyřhra Muži finále A:
1. Janíček Radim – Jeřábek Tomáš - Mistři 2021

2. Chrobák Radovan – Kopelec Vladan
3.-4. Svoboda Jaroslav – Šubrt Pavel; Bořil Miloslav – Michálek Libor
5.-8. Buďa Vojtech – Švejcar Zbyněk; Hirsch Petr – Pluskal Patrik,
Kříž Jaromír – Takáč Zdeno (SK); Nudera Josef – Hrdina Michal
9.-16. Šuler Marek – Malý Daniel; Zahrádka Petr – Kokeš Mirek;
Darivčák Ondrej – Roudenský Petr; Bílý Jan – Janeček Lukáš;
Mádle Martin – Vojtíšek Miroslav; Beneš Martin – Kubát Martin;
Blažej Tomáš – Honzík Petr; Bryška Marcel – Vaculík Aleš
17.-22. Lipták Michal (SK) – Mikuš Marek (SK); Koutný Martin – Lucassen Gerhard (GER);
Mudra Petr – Nahálka Radoslav; Skokan Karel – Švarc Martin;
Navrátil Michal – Maliňák Tomáš; Fojtaník Tomáš – Příhoda Tomáš

Čtyřhra Muži finále B:
1. Beneš Martin – Kubát Martin

2. Lipták Michal (SK) – Mikuš Marek (SK)
3.-4. Bílý Jan – Janeček Lukáš; Koutný Martin – Lucassen Gerhard (GER)
5.-9. Darivčák Ondrej – Roudenský Petr; Mudra Petr – Nahálka Radoslav;
Navrátil Michal – Maliňák Tomáš; Fojtaník Tomáš – Příhoda Tomáš, Mádle Martin – Vojtíšek Miroslav


Čtyřhra Ženy
1. Koóšová Iva – Kubicová Kamila – Mistryně 2021

2. Kodešová Iva – Martincová Veronika
3. Höklová Renata – Švécarová Pavlína
4. Měřínská Michaela – Bujáčková Andrea
5. Vaňková Kateřina – Polášková Zuzana


Turnaj partnerů:
1. Sovová Jana – Atisha Jorge (Chile)

2. Konrádová Lenka – Hallamová Lucie
3. Lollek Pavel - Kolajta Jan


Čtyřhra MIX:
1. Sisková Kateřina – Veselý Oskar

2. Kubicová Kamila – Beneš Martin
3.-4. Koóšová Iva – Takáč Zdeno (SK); Martincová Veronika – Fojtaník Tomáš
5.-8. Švécarová Pavlína – Mudra Petr; Höklová Renata – Janíček Radim;
Vaňková Kateřina – Bureš Lukáš; Kodešová Iva – Příhoda Tomáš

Fotogalerie zde








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031