Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










18.07.2009 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 18.07.2009

Deštivá sobota nepřála 10.pražskému turnaji "MO - RomKukCup" a tak se organizace soutěže, při výborné účasti 25 hráčů, poněkud zkomplikovala. Tenisté se přesto jednohlasně rozhodli turnaj zahájit, a tak, dokud byly kurty životu bezpečné (přesto se nám při pádu zranil Milan Moškon, kterého toto zranění na hrací ruce, bohužel limitovalo v dalších výkonech), rozehrálo se, prakticky za stálého deštíku, všech 5 skupin. Po třech hodinách však déšt zesílil natolik, že ani velmi dobré antukové kurty nedokázaly vodu absorbovat a turnaj jsme před 14.hodinou museli ukončit. Však díky rychlému jednání a vstřícnosti hodné paní na recepci, se podařilo zajistit kurty na nedělní odpoledne.

Bylo vpravdě velkou sportovní ztrátou pro celý turnaj, že ne všichni si samozřejmě mohli přeorganizovat víkend dle rozmarů počasí a tak jsme nedělní klání zahájili bez celé řady kvalitních hráčů.

Složení čtvrtfinálových dvojic, při vzpomínané absenci dalších borců-především obětavě cestujících Východočecha Maršalíka, Jihočechů Fröhlicha a Jardy Svobody a obhájce minulého vítězství Krajče-nepřineslo věru mnoho překvapení. Ale postup Ríši Hujera je jistě jeho osobním tenisovým úspěchem a jednou ze skupin suveréně proplul tenisový elegán Robert Staněk, pro kterého to byl prémiérový start na této vrcholné akci. Ani jeden však přes síť vyřazovacího pavouka do semifinále neproskočil.
Richard zůstal na štítě favorizovaného Miloše Stuchla a Robert si neporadil s trpělivou hrou Jardy Běláčka. Také útočná hra Vendy Pitry byla nad síly dalšího zkušeného playera Milana Studeného a naopak vyhraná ruka Vendy Tichého zalila stále vyrázněji hořící plamínek tenisového umu horkokrevného Mira Badlíka.
Tím vykrystalizoval semifinálový boj vpravdě bratrovražedný: vždyž Stuchl s Pitrou a především letitá deblová dvojice Běláček s Tichým, jsou úspěšně kooperujícími dvojicemi na našich turnajích v deblech! Také podle toho zápasy vypadaly taktické boje se znalostmi es v rukávech protivníků! Stuchl měl na Pitru dokonce 2 mečboly a Tichý dofinišoval také k vyrovnanému stavu, ač doháněl manko ztráty dvou gemů za stavu 2-4. Na jedné straně však Pitra začal více držet míč a srovnal na 5-5, aby v rozhodujícím gemu dotáhl své tažení do premiérového finále, a naopak Jarda Běláček se nenechal vyvést z rovnováhy atakem Václavovým a zvítězil 6-4.
Finále opět nabídlo souboj dravějšího mládí proti zkušenosti tenisově vyhraného matadora. Ale ruka Jardu už neposlouchala jak potřevoval, snad i paní Únava, mlsně obcházející netradiční dvoudenní turnaj, si zatoužila vybrat svůj desátek a tak Václav Pitra, po poměrně jednoznačném průběhu utkání, mohl zvednout nad hlavu vskutku unikátní, obrovitý pohár pro Vítěze jubileního, 10. turnaje "MO-RomKukCupu".

Pozornost si jistě zaslouží také lité boje v pavouku Útěchy, kde se od začátku jevili jako favorité Tono Žabka, který doplatil na enormě silnou skupinu, z které vešli oba finalisté a již zmiňovaný Míla Moškon, tenisově omezený svým zraněním. Tono se do finále probojoval přes příslib pražského rekreačního tenisu Wasserburgera a stále se zlepšujícího Honzu Svobodu, který vyřadil ve čtvrtfínále zkušeného pohodáře Tomáše Katze a Moškon na své cestě stínal skalpy Jirky Pavliše a dobře hrajícího Radka Fryče, který si poradil se zkušenosti sbírajícím (ale o to nadšeněji hrajícím) Peterem Tinajem.
Finále probíhalo po celou dobu, co se bojovalo semifinále i větší část finále "A" a v ničem se nezadalo s dramatičností na sousedním kurtu. Tono Žábka udolal Miloše Moškona, který se nebývale hecnul proti nepřízni tenisosudu, nejtěsnějším rozdílem 6-5.

Kromě již zmiňovaných "cestovatelů" a obhájce, chci vzpomenout i další borce, kteří se nemohli zúčastnit dohrávky turnaje:
Dana Strádala,který má hezkou tenisovou budoucnost, díky svému entuziasmu, před sebou a již tenisově zkušenějších
Martina Moravce a Petera Čigáše, kteří se učí zvládat vypjaté okamžiky náročných, jednosetových soubojů turnajových.

A nakonec opravdu velký dík VŠEM Vám Přátelům v tenise! Za Váš pozitivní přístup a tím vytvoření kamarádské Oázy pohody, navzdory podmínkám, ve kterých jste strávili dva dny (i v neděli nám přec zapršelo!). Že jste Nadšení pro hru s kamarády-soupeři nekazili pražádným nadáváním na počasí, ni nespílali složitým podmínkám na hru a Vy, kteří už jste znovu přijít nemohli, udělali vše pro zachování Pohody i na den další.

Tedy naviděnou na kurtech i v budoucnu. Roman Kukla

Konečné pořadí:

1.Pitra Václav
2.Běláček Jaromír
3.Stuchl Miloš
4.Tichý Václav
5.Badlík Miro
6.Staněk Robert
7.Studený Milan
8. Hujer Richard
9.Žabka Tono
10.Moškon Milan
11.Svoboda Jan
12.Fryč Radek
13.Pavliš Jiří
14.Wasserburger Tomáš
15.Tinaj Peter
16.Katz Tomáš








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031