Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










03.10.2009 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 03.10.2009

Premiérový turnaj MO-Praha "RomKukCup"- ŽENY byl zároveň posledním venkovním turnajem Malý Open 2009 a zdá se, že si najde své místo ve volnočasových aktivitách "lepší" polovičky lidstva - Žen - tenis vyznávajících. Alespoň výborná účast 20-ti hráček v turnaji, je optimistickým signálem do budoucnosti.

Už je to od nás, ze Středu Vesmíru-Prahy, poněkud klišé, ale opět nás Slunce zahřívalo z bezmračné oblohy a o to energičtěji začaly zápasy ve skupinách.
Ve skupině "A", kterou tvořily Martina Kudláčková, Dana Urbanová, Lenka Bulíčková a Radka Pospíšilová, postoupily dál Bulíčková s Kudláčkovou, když výborný zápas o lepší pozici do play-off, vyhrála Lenka 7-5. Urbanové výkon se zápas od zápasu zlepšoval, ale na Kudláčkovou to nestačilo (4-6) a tak se Dana, se zkušenosti sbírající Radkou, zapojily do zápasů Útěchy.
Skupina "B" s Ivou Láchovou, Martinou Pošmournou, Anežkou Kyslíkovou a Petrou Samkovou tolik dramatických zápasů nepřinesla. Láchová proplula skupinou suverénně a naznačila široké divácké obci, kde hledat favoritku Turnaje. Zápas o druhé postupové místo mezi Pošmournou a Kyslíkovou měla pod kontrolou Martina. Začínající - a tedy atmosféru zápasů takto významného podniku prvně zakoušející - hráčka Petra Samková prošla skupinou snaživě a s úsměvem.
"Céčkařky"-ve složení Dragica Matoušková, Helena Pikartová, Ivana Vaitová a Veronika Vlášková, si také hru užívaly v přátelském duchu, i když i v této skupině ženy odehrály několik dramatických zápasů. Postupující Vlášková s Matouškovou hrály hned první zápas skupiny a větší adaptabilitu na "nerozehrání" prokazala Veronika. Drama přinesl zápas Heleny Pikartové s Ivou Vaitou, když až tiebreak rozhodl o výhře Heleny. I tak však obě zůstaly za hranicí postupu.
Iwona Burská v úvodním zápase sk."D" porazila benjamínka turnaje Michaelu Puldovou; tím získala skalp, jak se ukázalo, právě druhé postupující a pak již hravě prošla vítězně skupinou. I když výše zmiňovaným dokázala postup zkomplikovat Jana Najmanová, která - u žen - málo výdanou, ale o to účinnější hrou na síti, "sebrala" oběma 4 gamy v setu. Po zlepšení volejů bude Jana herní hrozbou jakékoli hráčce. Zatím její útočná hra nepřinesla ovoce ani v utkání s elegantně hrající Michaelou Rubešovou. Ta, v souboji Michael o druhé postupové místo, Talpové podlehla.
Nejvyrovnanější "boje" přinesla skupina "E", kde až skóre rozhodovalo o druhém postupovém místě, kdy i premiantka skupiny, výborně hrající Blanka Zmeškalová, musela tvrdě svá vítězství vybojovat; s Renatou Kopfovou dokonce v teibrejku - ji právě získané gamy vynesly k postupu, přestože v úvodním zápase prohrála se zkušenou Milenou Nečáskovou. Ta si vybrala "oddechový čas" v měření sil s Lídou Puldovou, která v tomto trochu vyhroceném zápase prokázala silnější nervy.

V soubojích vyřazovacích kol, směřujících k Palmě Vítězství, již žádné překvapení nenastalo; jen Blanka Zmeškalová musela pro výhru prožít druhy teibreak za sebou v krátkém sledu, s uvolněně a tím výborně hrající Martinou Pošmournou. Přesto Blanka dále prokazovala vynikající fyzickou kondici a v semifinále, ve třetím zápase prakticky bez přestávky, přehrála Veroniku Vláškovou.
Druhé semifinále bylo také očekáváno se zaslouženou pozorností - zda zvítězí Lenka Bulíčková s tvrdými údery (především forhend budil respekt) nebo tpělivá Iva Láchová s hrou s minimem nevynucených chyb... Byla to právě Iva, která nakonec, po poměrně hladkém průběhu zápasu, vyzvala ve finále Blanku Zmeškalovou.

Obě soupeřky již před Finále zasloužily obdiv. Iva měla před sebou sedmý zápas; Blanka o jeden méně, ale již čtvrtý set bezprostřeně za sebou(z toho dva teibrejky) a s malinkou přestávkou až právě před finále!
- Tak se to někdy "poskládá", když je dostatečný počet kurtů - turnaj probíhá bez zbytečného čekání aktérů v celém průběhu, ale v závěrečných kolech časový sled utkání jde mnohdy "proti" některému účastníkovi.

Přesto Vrcholné utkání přineslo pěkný tenis s řadou dlouhých výměn, ale i přechodů na síť; opět tvrdší údery od Blanky, kterým čelila Iva šikovnou, vyhranou rukou a s narůstajícím časem i lepším pohybem. Pohár pro vítězku tak přebírá, po skvěle odehraném turnaji Iva Láchová, historicky první Žena, která si na krbovou římsu může postavit - pražskou "amatérskou" tenisovou obcí vysoce ceněný - pohár "RomKukCup"!

Soutěž Útěchy, které se zúčastnily všechny(!) méně úspěšné ženy ze skupin, se stala "kořistí" sympatické Mileny Nečáskové, která opět nejtěsnějším rozdílem, po 50-ti minutách(!!) hry, přehrála stále se zlepšující Danu Urbanouvou.
Milenin gejzír radosti po posledním míčku v tomto dramatickém, "jen" útěchovém zápase, podtrhl skvělou atmosféru, která celý turnaj provázela a kterou jsem si, jako jediný mužský Element, kmitající mezi tenisovými Kráskami, vskuptu Užíval!
Žádné žbrblání nad stavem kurtů, sluncem svítícím do očí, silném větru(a že fučelo...), tvrdých míčích (no, však jsou nové, že), a ...ó Bože, těžkém losu, krátké přestávce, po přejedení se k obědu, před zápasy play-off! Jen Koncentrace a Radostné zaujetí pro Hru....! (Několikaminutové debaty mezi výměnami, neřkuli při změně stran - jistě související s Rivalitou a vyhrocenými zápasy- přecházím u Žen samozřejmě zdvořile bez komentáře!)

Děkuji Všem zúčastněným hráčkám, ale i jejich drahým polovičkám, které si jistě zcela vyjímečně vyzkoušeli vedení domácností, za již zmíněné pohodové klima a těším se naviděnou na příštím turnaji.

Konečné pořadí turnaje:

1. Láchová Iva

2. Zmeškalová Blanka
3.-4.
Bulíčková Lenka, Vlášková Veronika
5.-10.
Burská Iwona, Matoušková Dragica, Talpová Michaela,
Pošmourná Martina, Kudláčková Martina, Kopfová Renata
11. Nečásková Milena
12. Urbanová Dana
13.-14.
Puldová Lída, Kyslíková Anežka
15.-20.
Pospíšilová Radka, Rubešová Michaela, Vaitová Ivana,
Pikartová Helena, Najmanová Jana, Samková Petra








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031