Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










07.11.2009 - tenisový turnaj MO - Praha "RomKukCup" - čtyřhra MEDIUM a MIX
Roman Kukla, 07.11.2009

Turnaj MO Praha-RomKukCup-ČTYŘHRA a MIX, poctilo návštěvou 25 párů tenisových příznivců obou pohlaví - 16 mixových, 7 mužských a 2 ženské (ty se rozřadily do obou kategorií). Hráčky a hráči se do Hamerského Branického areálu sjeli nejen z koutů Prahy Stověžaté, ale i z Východních a Severních Čech i Moravy!

Nižší účast ve ČTYŘHŘE Můžů byla vyvážena kvalitou, neboť se sešly především dvojice, které se pravidelně probojovávají do nejvyšších pater finálových pavouků deblových turnajů.

V I. skupině si proti sobě zahráli Rudy Krajč+Vláďa Dolejší (kteří již v minulosti dobyli Vítězství), Joseph Liu+Jarda Dryml, Milan Moškon+Evžen Trafina a Richard Hujer s Honzou Svobodou. Liu s Drymlem, překvapivě, skupinou poměrně hladce prošli, když jim ani Krajč s Dolejším postup příliš nezkomplikovali a rázem se zařadili do role hlavních adeptů na Vítězství. V zápase o druhé postupové místo Krajč s Dolejším přehráli Moškona a Trafinu, kteří se tak "nasměřovali" do zápasů Útěchy, kam je doprovodil premiérově spolu hrající pár Hujer+Svoboda. Ti se postupně sehrávali a jejich výkon měl stoupající křivku (tak jak to má být!).

Skupinu II., kde byli favorité na postup dvojice složené ze zkušených hráčů a sice Jarda Běláček s Vaškem Tichým a Honza Štern s Milanem Hanušem, doplnili bratři Petr a Josef Witošovi a odvážné duo žen, Lenka Bulíčková+Jana Burianová, které se bez bázně a s velkým zájmem pustily do konfrontace s testosteronem nabytými Chlapíky. Velké překvapení se málem událo hned v 1. zápase, kdy pohodoví Witošové prohráli až v teibreiku s favority, Běláčkem s Tichým! Ti se zkonsolidovali a již bez komplikací v dalších zápasech, dokráčeli k výhře ve skupině. Witošovi již svůj výkon nezopakovali a v boji o postup byli přehráni Šternem s Hanušem. Ani naše Amazonky, Lenka s Janou, nezklamaly a byly důstojnými soupeřkami svým protihráčům, kterým svou přítomností oživily turnajový čas (obě skupiny hrály na sousedních dvorcích).

1.semifinálový souboj vyzněl lépe pro Lia s Drymlem, kteří si poradili se Šternem a Hanušem 6-3. To druhý zápas se stal opravdovou bitvou, kdy Krajč s Dolejším lépe zahráli ve vyrovnaném závěru a vyřadili Běláčka s Tichým poměrem 7-5.

Finále se tak stalou reprízou boje ve skupině, s pozicí favorita ve dvojici Liu-Dryml. Leč KRAJČ s DOLEJŠÍM, zocelení dvěma finálovými účastmi (z toho jednou vítěznou) z posledních turnajů, Josepha s Jardou zaskočili přesnější i důraznější hrou a od začátku diktovali tempo hry až k sladkému VÍTĚZSTVÍ!

V semifinále Útěchy nejdříve přehrál Moškon s Trafinou Bulíčkovou s Burianovou a ve druhém zápase Hujer se Svobodou po velkém boji vyřadili bratry Witoše. V pohodovém Finále poté dokráčeli k vítězství Moškon s Trafinou.


Velkou účastnickou Přízní zahrnutý turnaj MIXŮ, rozdělil páry do 4 skupin, které, díky vynikajícím podmínkám na Hamru Braník, mohly také sehrát své zápasy "neodděleně", na sousedních kurtech v jedné hale a tím vytvořit pohodovou atmosféru, jak hráčskou, tak fanouškovskou.

Ve skupině A poměřily síly Jirka Molek+Nikol Podstatová, Tomáš a Hana Wasserburgerovi, Mirek a Jana Lonkovi, Honza Marek s Klárou Bohuslavovou a druhý ženský pár, Iva Hráská se Zuzanou Capouškovou. Nejpočetnější skupina se také ukázala jako nejvyrovnanější a o "bytí a nebytí" rozhodovalo skóre, když všichni tři adepti na postup utržiili jednu porážku! Nejlepší výchozí pozici do dalšího turnaje si "nasčítali" Molek s Podstatovou s plusovými gamy, Lonkovi postoupili díky součtu "0" a Černý Petr zůstal v rukách Marka s Bohuslavovou, kteří svůj Úděl však nesli statečně a s chutí se pustili do zápasů Útěchy. Tam je doprovodili manželé Wasserburgerovi, kteří sehráli pěkný zápas především s Lonkovými a Hráská s Capouškovou, které, ač výsledkově body ve skupině nezískaly, hrály s velkým tenisovým Zápalem.

Startovní výstřel sk. B vypustil do "urputných bojů" Vláďu Zázvůrka s Ivou Láchovou, Tůmovi Martina s Ivanou, Lukáše Vokouna a Barboru Krochovou a Aleše a Martinu Kočí. Zázvůrek+Láchová od úvodního míčů předváděli svoji sehranost a žádná ze zbylých dvojic jim cestu do čtvrfinále nezkomplikovala. Druhé postupové místo si museli ale tvrdě vydřít Kočí, kteří v "manželském" souboji přehráli Tůmovi těsně 7-5. Ty do Útěchy následovali Vokoun s Krchovou, kteří svůj nejlepší výkon ukázali právě v zápase s Tůmovými, i když nakonec bez šťastného konce.

Skupinou C hladce prolétl další výborný, sehraný pár, Josef Nykl s Lucií Michalčíkovou, kteří vítězně poměřili síly s Milošem Jelínkem a Milenou Nečáskovou, Vláďou Cestrem a Martinou Schopperovou a Liborem Snozou s Jaroslavou Burdovou. O druhou postupovou příčku se zasloužili Jelínek s Nečáskovou svým těsným vítězstvím nad Snozou a Burdovou. Ti hladce přehráli Cestra se Schopperovou, ale na postup už to nestačilo. Právě v páru Cestr+Schopperová patří obdiv Martině, která od rána překonávala zdravotní indispozici, která ji jistě herně limitovala. Ale s Vládi podporou odehrála kompletní Turnaj!

Déčko svedlo dohromady Reného Kurku+Petru Gaurovou, Martina Frömela s Petrou Bílou, Vojtu Suchého+Šárku Andělovou a manžele Reného a Petru Adamíkovi. Papíroví favorité skupiny, Kurka s Gaurovou, postoupili bez zaváhání, i když o vítězství ve skupině - kdy oba páry již měli postup zajištěn předešlými výhrami - rozhodli posledním zápasem se Suchým s Andělovou a to po tuhém boji. Vítězství nad sympaticky snaživými Adamikovými, byl pro sportovní dvojici Frömel+Bílá povzbuzením před začátkem zápasů v Útěše.

Zápasy čtvrtfinále již překvapení ani příliš tuhé boje nepřinesly a do Semifinále se probojovali všechny nasazené dvojice ze skupin. Tady Molek s Podstatovou bez problémů přehráli Kurku s Gauerovou. Ti, i přes vyřazení, byli s výsledkem i předvedenou hrou na Turnaji spokojeni. Druhé semifinále přineslo ale tuhý boj. Nykl předváděl zlatou ruku na síti, Michalčíková tvrdila muziku liftovanými údery zezadu a tak snad větší herní zkušenost a především trpělivost přinesla Vítězství Zázvůrkovi s Láchovou, kteří se výborně doplňují a tím Josefa s Lucií ve vyrovnaném závěru těsně přehráli 7-5.

FINÁLE ukázalo divákům parádní mixový tenis se všemi atributy: ženskými emocemi po opakovaně zkažených "lehkých" smečích, mužskou agresi při (jistě neúmyslném!) nastřelení protihráčky při voleji na síti; ale z obou stran i ohleduplnou hru, bez krve v očích, při získání vítězných míčů. Jirka Molek s Nikol Podstatovou statečně bojovali, dokonce v závěru to vypadalo na vyrovnání skóre při "nástupu" nervozity na rakety soupeřů, ale Vláďa ZÁZVŮREK s Ivou LÁCHOVOU si již Výhru nedali vzít a po 8 hodinách Kolotoče zápasů, se těšili z Poháru VÍTĚZŮ!

Do Útěchových zápasů se zapojily všechny zbylé dvojice a tak si každý snad zahrál do sytosti. V osmifinále zaznamenali úspěch Hráská s Capouškovou, které vyřadili manžele Adamíkovi, ale ve čtvrfinále byla nad jejich síly další manželská dvojice - Tůmovi. Ti v semifinále podlehli Snozovi s Burdouvou, kteří vyřadili Wasserburgerovi. Druhá "větev" pavouka svedla v semifinále proti sobě Marka s Bohuslavovou (vyřadili Cestra s Schopperovou) a Frömela s Bílou (přes Marka s Bohuslavovou). Frömel s Bílou pak šli až do Finále, kde v lité bitvě přehráli Snozu s Burdovou.

Děkuji Všem zúčastněným za výborný Turnaj a jejich pozitivní Energii, kterou byl prodchnut.
Omlouvám se za bídný pravopis a Těším se naviděnou na dalších Turnajích. RomKuk

TA HAMR Braník, Roman Kukla
Druh soutěže: čtyřhra muži MEDIUM, čtyřhra MIX

Konečné pořadí:

ČTYŘHRA MUŽI:
1. Rudy Krajč - Vláďa Dolejší

2. Joseph Liu - Jarda Dryml
3. Jarda Běláček - Václav Tichý
4. Jan Štern - Milan Hanuš
5. Milan Moškon - Evžen Trafina
6. Jan Svoboda - Richard Hujer
7. Josef a Petr Witoš
8. Lenka Bulíčková - Jana Burianová

ČTYŘHRA MIX:
1.Vláďa Zázvůrek - Iva Láchová

2.Jiří Molek - Nikol Podstatová
3.Josef Nykl - Lucia Michalčíková
4.René Kurka - Petra Gaurová
5.-8.
Mirek Lonek - Jana Lonková, Vojta Suchý - Šárka Andělová,
Miloš Jelínek - Milena Nečásková, Aleš a Martina Kočí
9.-17.
Martin Frömel - Petra Bílá, Libor Snoza - Jaroslava Burdová,
Jan Marek - Klára Bohuslavová, Martin a Ivana Tůmovi,
Iva Hráská - Zuzana Capoušková, Tomáš a Hanka Wasserburger,
Lukáš Vokoun - Barbora Krchová, Vláďa Cestr - Martina Schopperová,
René a Petra Adamíkovi


Účastníci

Liu a Dryml, Krajč a Dolejší

Molek a Podstatová, Láchová a Zázvůrek

Pozvánka - Ženy 21.11.09

Pozvánka - Muži 28.11.09

Pozvánka - Mix 12.12.09







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031