Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










19.12.2009 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 19.12.2009

Mužský turnaj "MalyOpen Praha-RomKukCup" uzavřel vydařenou turnajovou sezonu 2009. 24 chlapíků se zařádilo v Médiu, 9 (jeden bohužel ráno odhlášen)v Hardu.
Začátek klání mohl být inspirací pro účastníky, kde pravidelně trávit volné soboty, neboť byli svědky vyhlášení konečného pořadí Turnajové Série´09-MO Rom KukCup a přebíraní Velepoháru VÍTĚZEM, Milošem STUCHLEM!

Po této vpravdě dojemné chvíli, se roztřesení hráči zamyšleně, ale s jiskrou v oku, vrhli na své soupeře na druhé straně kurtu!

V Hardu se ve sk.I počastovali kvalitními údery: Martin Fröhlich, Jirka Valečko, Martin Tůma a Michal Kubánek. Překvapením byli výborné výkony Tůmi, pravidelného účastníka Media, který svým soupeřům nedal šanci a jen druhý postupující do semifinále, Jirka Valečko, mu dokázal trochu vzdorovat a sebrat mu alespoň 3 gamy. Třetí místo ve skupině patřilo Michalu Kubánkovi, který trpělivější hrou přehrál razantního, leč chybujícího Fröchlicha.
To sk.II - Jirka Molek, Miloš Kubánek, Norbert Řehák, Jirka Střílek, Venda Pitra, přinesla vyrovnanější zápasy a drama pro postupující až na skóre! Ovšem pro druhého za skupiny, neboť vítěz, suverénní Střílek, měl problémy jen s Molkem a vyrovnaný zápas strhnul na svou stranu v poměru 6:4. Molka však přehrál 6:4 Miloš Kubánek, který už měl za sebou prohru s precizním antukářem Řehákem; ten svou hrou, po výborných výsledcích v Médiu, řádně zamíchal osudím skupiny Hardové. Ale pro něho bohužel nic naplat, na skóre doprovodil favorita turnaje, Střílka, do semifinále Molek. Pitra tvrdou, ale nepřesnou hrou žádného soupeře nezaskočil a také pro něho turnaj skončil.

V prvním semifinále si Střílek snadno poradil s Valečkem a mohl sledovat drama na vedlejším kurtě. Zde zaskočil Tůma favorizovaného Molka, získal vedení 4:0 a....konec! Molek se vzpamatoval a přesnou, tvrdou hrou uchopil otěže zápasu do svých rukou a 6-ti gamy v řadě se rozjel k Velkému Finále! A byla to opravdu jízda! I když Střílek pokračoval ve výborné hře od základní čáry, na Molka ve vítězném rauši to nestačilo. Parádní zápas, ale Jirka MOLEK nepřipustil žádné drámo a 6:2 ZVÍTĚZIL!

Tenisté v Médiu se poskládali do 6-ti skupin po čtyřech, z kterých vždy 2 postupovali. Ve skupině A našel přemožitele oslavenec Miloš Stuchl v osobě výborně a tvrdě hrajícího Martina Žvátory(4:6). Tomu výhru ve skupině mohl zkomplikovat Dan Popelka, ale také Žvátorovi podlehl 4:6 a doprovodil do útěchy Richarda Hujera.
Ve skupině B favorit a obhájce turnajového vavřínu Joseph Liu bez problémů vyhlížel soupeře v play-off. Tam ho měl doprovodit Pavel Štern, nad síly kterého byl právě jen Liu. Ale neodkladné rodinné důvody Pavlovi nedovolili pokračovat v cestě turnajem a přenechal své místo Davidovi Töpperovi, který postoupil jen se skalpem Michala Nováka. Ten z turnaje také "musel" odstoupit, ne však z důvodů rodinných, ale čistě osobních: několik drobných chyb v pitném režimu předešlé noci mu komplikovalo hru!
Ve skupině C se výborně ukázal premiérový a tedy nenasazený Láďa Raichl, který skupinou prokráčel bez ztráty kytičky. O tu ho kupodivu skoro připravil ne druhý postupující, Milan Moškon, ale houževnatý Jarda Svoboda - leč podlehl 4:6. Jardovi zase výborně vzdoroval Honza Štern, který se Svobodou prohrál až v teibreaku! Oba však v pohodě přehrál Moškon.
To skupina D byla dramatická až do posledního zápasu, ve kterém se rozhodovalo o postupujících. Černý Petr tak zůstal černému koni turnaje Petrovi (toť vskutku slovní ekvilibristika!) Novákovi, který hraje výbornou, liftovanou hru, ale několika měsíční zdravotní přestávka a tím menší vyhranost, mu nedovolila dotáhnout do vítězného konce slibně se vyvíjející zápasy. Druhým nepostupujícím byl Boris Nový, který sehrál dva vynikající zápasy-právě nad Petrem vyhrál v teibreiku a v prvním zápase mohl vyřadit Dana Breše, kterému podlehl 5:7. Díky tomu Dan postoupil z druhého místa za Jardou Běláčkém, který sice podlehl Novákovi, ale v zápase o bytí a nebytí přejel Bareše 6:1.
V Ečku zvládl své zápasy na výbornou Petr Witoš, který bez ztráty více jak 3 gamů, klidně a v pohodě skupinu vyhrál. To nebyla úplně nejlepší situace pro Martina Kroupu, který také získal postupové místo hladce, leč v Pavouku ho čekal neporažený Liu! Honza Svoboda tentokrát pořadím skupiny nezamíchal a i když získal bod skrečí Petera Čigáše, který měl sobotu neplánovaně poněkud "rozlítanou" nutným vzdálením se na letiště, musel vymýšlet taktitu do Útěchy.
Skupina F byla další problematickou záležitostí pro Výkonného ředitele, neboť i v ní nebylo do posledního zápasu jasné, kterak borci umístí své maličkosti do dalšího průběhu turnaje a ještě k tomu trvala zdaleka nejdéle! Tři borci zůstali adepty na postup, když jen Čenda Hrdlička nezvítězil v žádném zápase, i když, jako tradičně, nedal svou kůži zadarmo a své protivníky řádně potrápil. Nejlépe z tria Vladek Pavelka, Zdeněk Dítě a Jirka Vlasák dopadli na bodíky dva prvně jmenovaní, i když si navzájem uštědřili porážky.

V play-off první dvě osmifinále nepřinesla překvapení - Raichl vyřadil Bareše a Witoš Töppera shodně 6:2. Další dva zápasy však již byli pro účastníky průlomové - Moškon porazil přeci jen favorizovanějšího Běláčka 6:3 a Kroupa několikanásobného vítěze turnaje Lia hladce 6:2!

Ve čtvrtfinále srdnatě bojoval Dítě proti favoritovi utkání Žvátorovi a podlehl až po velkém boji 5:7 a Raichlovi překvapivě mnoho nevzdoroval Witoš (2:6). V utkání žolíků Kroupa vs. Moškon došlo k dalšímu obrovskému překvapení, tentokrát však opačnému, než by si Martin přál a Milan Moškon zvítězil 6:4 a uhrál tak svůj nejlepší výsledek v roční sérii, kde je pravidelným účastníkem. Výborný počinek na závěr roku! Také zápas vítěze jednoho z turnajů, Pavelky, s premiantem Stuchlemm, sliboval zajímavou hru. Ale Stuchl se projevil jako vynikající stratég, eliminoval Vladkovu útočnou hru precizními loby při soupeřově hře na síti a celkovým zpomalením hry a Pavelku, který se s touto strategií nebyl schopen (především psychicky) vyrovnat, rychle z kurtu vyprovodil.

Semifinále bylo poskládáno vskutku labužnicky. Důrazní Raichl se Žvátorou a antukově zkušení, trpěliví Stuchl s Moškonem. Žvátora, ač hrál výborně a předvedl nejlepší výkon na turnaji, si s výborně se pohybujícím a nekazícím Raichlem nedokázal poradit, ač ho především v první polovině zápasu bombardoval drtivými forhendy a Láďa běhal z rohu do rohu. Z tého jistoty a víry ve vlastní kvality se Raichl propracoval - bodík po bodíku a postupnou kontrolou celé hry - k výhře 6:2. To Moškon se Stuchlem předváděli hru v méně kvapíkovém rytmu. Moškon, jako v celém turnaji, prakticky nekazící základní údery, vzal hned od úvodu zápas pod svá křídla a nad zoufalým Stuchlem, který neměl na Milanovu herní trpělivost zbraň, brzy vedl 4:1. Ale i Miloše zastihl závěr roku ve výborné formě - obrnil se trpělivostí a v nekonečných výměnách sbíral fiftýn po fiftýnu a stále unavenějšího Moškona (který hrál celé play-off prakticky bez přestávky) udolal 7:5!

Finále hráčů dvou poměrně odlišných stylů předvedlo divákům opět výbornou hru. Miloš Stuchl ukázal, že i on dokáže přitvrdit a na prudké Raichlovi údery oplácel stejnou mincí. Teď na oplátku Raichl sáhl do zásobárny herních zkušeností, nasbírané v bezpočtu turnajů, bleskově změnil strategii, ubral z razance a tím Milošovi sebral vítr z plachet. A i když Miloš dokázal ještě stáhnout skóre na 3-4, byla to labutí píseň zápasu. Pozorný a nechybující Láďa RAICHL se stal VÍTĚZEM turnaje poměrem 6:3.

Do soutěže Útěchy se tentokrát přihlásilo méně borců než je pravidlem! Pečení cukroví halt dostalo přednost!
V semifinále se tak střetli Popelka, který vyřadil Hrdličku, s Novákem (ten porazil Jardu Svobodu, který zase svého bráchu Honzu) a Čigáš s Novým. Popelka se stal prvním finalistou,když nejtěsnějším rozdílem porazil Nováka. Počkal si na Čigáše, který si poradil s Novým a Velká bitva započala! V ní si nakonec spravil chuť Dan POPELKA těsnou výhrou 7:5!

Děkuji Vám, tenisoví přátelé, za Vaši sportovní přízeň v celém roce 2009. Přeji Vám pohodové prožití Vánočních Svátků a harmonický, úspěšný rok 2010. Roman Kukla

Konečné pořadí:

Medium:
1. Raichl Láďa

2. Stuchl Miloš
3.-4.
Žvátora Martin, Moškon Milan
5.-12.
Witoš Petr, Dítě Zdeněk, Pavelka Vladek, Kroupa Martin,
Liu Joseph, Běláček Jarda, Bareš Dan, Štern Pavel
13.-24.
Töpper David, Popelka Dan, Čigáš Peter, Novák Petr,
Vlasák Jiří, Nový Boris, Svoboda Jarda, Svoboda Jan,
Hrdlička Čeněk, Hujer Richard, Štern Jan, Novák Michal

Hard:
1. Molek Jiří

2. Střílek Jiří
3.-4.
Tůma Martin, Valečko Jiří
5.-9.
Řehák Norbert, Kubánek Miloš,
Kubánek Michal,Fröhlich Martin, Pitra Václav


Miloš Stuchl - Vítěz RKC 2009

Rok 2009 skončil - ať žije 2010 !

Jiří Molek a Jiří Střílek - hard

Láďa Raichl a Miloš Stuchl - medium

Radost vítěze - Láďa Raichl

Peter Čigáš a Dan Popelka - útěcha







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031