Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










23.1.2010 - tenisový turnaj MO - Praha "RomKukCup", dvouhra ŽENY
Roman Kukla, 23.01.2010

"Krutá nepřízeň počasí" v podobě příznivých lyžařských podmínek na straně jedné a příznivých podmínek k usídlení choroby u osůbek se sníženou imunitou na straně druhé, pohříchu významně provětrala startlistinu pražského Turnaje MalýOpen RomKukCup - ŽENY.
Ale o to dynamičtější tempo turnaj pro 8 hráček sliboval - s rychlým návratem k teplu rodinného krbu ze vskutku arktické zimy.

V 1.skupině všechny své soupeřky rasantními, rovnými údery přehrála Zorka Holá, která, po minulém triumfu v turnaji ženských deblů(s Mirkou Dubanskou), i v singlech jasně ukázala svou herní vyzrálost. Příjemným překvapením byla náctiletá Dominika Koubská. Na Zorku také nestačila, ale svým -u žen (dívek) - málo vydaným dominantním bekhendovým úderem, nad zbylými soupeřkami zvýtězila a zajistila si tak účast v semifinále. O umístění ve skupině svedly fyzicky náročný souboj Helena Pikartová s Milenou Nečáskovou, s pozitivním výsledkem pro Milenu.
I v druhé skupině se výsledné bodové pořadí nijak dramaticky neskládalo, i když její vítězka, Anita Suchá - výborná hráčka se zažitými tenisovými dovednostmi, které častější hraní vybrousí k zářivému lesku - přeci jen o první místo musela řádně zabojovat s další šikovnou playerkou, Danou Urbanovou (6:4). Také v této grupě přinesl zápas o konečné umístění dramatickou bitvičku mezi Anežkou Kyslíkovou a Mirkou Dubanskou (Mirka 6:4).

Semifinále svedlo dohromady mladý tenisový příslib v hráčkách Anitě Suché a Dominice Koubské. Dominika v několika prvních hrách vždy vedla rozdílem 3 fiftýnů, gamy však strhla na svou stranu Anita, získala jistotu a již Dominice nedala šanci a hladce zvítězila.
To Dana Urbanová se Zorkou Holou se od začátku přetahovali o každý gam. S postupujícím časem však Dana "přidávala" vyrazně vyšší počet chyb, vynucených přeci jen tvrdší a přesnější hrou Zorky a odešla poražena 3:6.

V zápase o 3.místo, na které tentokrát zbylo trochu času, i když "jen" formou megateibreaku do 15b., zaskočila Koubská důraznou hrou Urbanovou a vytvořila si náskok 10:2. Dana se včas vzpamatovala, zpřesnila svoji trpělivou hru, získávala bodík za bodíkem a zvítězila 15:13.

FINÁLE mezi zkušenou Zorkou Holou a méně vyhranou Anitou Suchou přineslo výborný, důrazný tenis bez taktizování, "kopců" a nervozitou "zkrácených rukou". Míče létaly jak rakety s plochou dráhou letu ze zadních pozic, tu a tam však "umravněných" citlivou Zorčinou rukou v překvapivý kraťásek. Anita bojovala jako lvice, především její forhend je impozantní, ale na Zorku to dnes nestačilo. Zorka HOLÁ výsledkem 6:3 ZVÍTĚZILA a získala tak ženský tenisový double!

ÚTĚCHA v semifinále svedla dohromady nejprve Milenu Nečáskovou a Anežku Kyslíkovou. V klasické antukové přetahované s množsvím delších výměn vyhrále Milena a čekala na vítězku souboje Helena Pikartová vs. Mirka Dubanská. Také v tomto souboji to vypadalo na neuvěřitelný obrat. Helena výrazně prohrávala, pak se dostala k Mirce nadostřel, ale v tomto souboji již obrat nenastal. Mirka si zápas "vzít" nenechala. Ve finále již byla Mirka Dubanská výrazně limitována nataženým stehením svalem a tak Milena Nečásková poměrně snadno zvítězila.

Děkuji Hráčkám za účast, vzornou spolupráci a jejich vskutku impozantní sportovní výkony a těším se na další Setkání.


Pořadí Turnaje žen:

1. Holá Zorka

2. Suchá Anita
3. Urbanová Dana
4. Koubská Dominika
5. Nečásková Milena
6. Dubanská Mirka
7. Kyslíková Anežka
8. Pikartová Helena


Anita Suchá, Roman Kukla, Zorka Holá

Anita Suchá a Zorka Holá

Dominika Koubská a Dana Urbanová

Mirka Dubanská a Milena Nečásková







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031