Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










13.03.2010 - tenisový turnaj MO - Praha "RomKukCup", dvouhra MEDIUM a HARD
Roman Kukla, 13.03.2010

Velkolepá návštěva tenisové Slávy chtivých hráčů - v počtu 40 - zaplnila Hamerský sportovní areál na březnovém Turnaji MalýOpen-RomKukCup.
Osm jich poměřilo síly ve dvou skupinách Hard, ostatní vytvořili 8 skupin kategorie Medium, s obvyklým postupovým rozdělením 2/2.

Hard 1, v čele s obhájcem Jindrou Veselým, přinesl vesměs hladký průběh zápasů pro vítěze. Jen Jindra se ve dvou vítězných zápasech výrazněji zapotil, když udolal skórem 6:4 jak Mirka Sandla, tak Pavla Šterna. Nad jeho síly byl skromný, ale tradiční bijec Jirka Střílek, který opět nenašel ve skupině výraznějšího konkurenta a spolu s Veselým postoupili. V mači o lepší pozici do soutěže Útěchy porazil nový hráč Hardu Sandl, Šterna 6:2.
To Hard 2 se stal pravým bitevním polem, když 3 zápasy z šesti rozhodoval teibreak! Hned v prvním zápase si na spolufavorita Turnaje, Jirku Molka, vyšlápl střelec Venda Pitra a v herně skvostném zápase vyhrál teibreak 9:7!
Druhý mač soutěže byl další dramatickou ozdobou - Filip Zimčík vs. Honza Bartoš - teibreak 7-1. Bartošovi těsná prohra nervy příliš nepocuchala, neboť v následujícím, opět vyrovnaném utkání, porazil nabuzeného Pitru 6:4.
Hned další teibreak si zopakoval výborně se pohybující "zeď" Zimčík, kterého v něm pro změnu udolal Molek 12:10!!
V zápase o postup do semifinále pak Zimčík přehrál Pitru (6:3) a doprovodil tam Molka, který zvládl zápas s Bartošem.

SEMIFINÁLE proti sobě postavilo Molka s Veselým a Střílka se Zimčíkem. Molkovi však obhájce příliš nevzdoroval a prohrál 1:6; stejně tak Mr.Forhenda - Střílka, vyběhal Zimčík (6:3) a těšil se z dalšího finále.

Ve FINÁLE - v odvetě ze skupiny - předváděli oba hráči opět vynikající hru, kdy se Molek snažil důraznou aktivitou bortil antukovou zeď Zimčíka; a také se mu to úspěšně dařilo - vedení 5:3 bylo více než nadějné. Ale na bušení do zdi pneumatickým kladivem je třeba stále stejné, ne-li větší síly (čím blíže základům) a ta postupně Jirku opuštěla - Filipovi nohy běhaly z rohu do rohu stále stějně mrštně, sbíral bod za bodem, utkání otočil a poměrem 7:5 se stal Filip ZIMČÍK VÍTĚZEM Hardu!

V Hardové ÚTĚŠE se borci opět vyrovnaně popasovali - Bartoš udolal Šterna 6-4 a Pitra potvrdil formu vyřazením Sandla 6:5 (šestý gam byl v Ú. konečný). Ve finále slavila opět úspěch trpělivá bezchybnost nad razancí a Honza BARTOŠ vyhrál 6:3.


MÉDIUM svou početností nabídlo skutečný tenisový maraton - jak počtem zápasů, tak celkovým časem na Turnaji stráveným. Ale zase bylo co sledovat, tak snad hráčům tenisový den zajímavě ubíhal - není nad možnost hodnotit hru soupeřů v hloučku odborníků na slovo vzatých!

Ve sk.A potvrdil své nasazení Pavel Šafránek, i když mu cestu k hladkému bodovému postupu zkomplikoval jak Robert Staněk , tak i Vladek Pavelka - oba zápasy 6:4. V souboji o druhé postupové místo vydřel výhru Pavelka nad Petrem Rynešem (7:5). Stejným skóre naopak poté Ryneš udolal Staňka a díky své kvalitní hře (želbohu ovlivněnou rodinnými starostmi, které musel řešit během celého turnaje), bude patřit v dalších Turnajích k Černým koníkům!
Béčko svedlo dohromady zkušené turnajové harcovníky a vývoj skupiny také podle toho "vypadal" - o postupu rozhodovalo skóre tří kandidátů postupu. Jen Vilém Rypáček, který sbírá zápasové zkušenosti, musel toto drama pozorovat z povzdálí. Dan Popelka přehrál Martina Fröhlicha 6:3, Martin Miloše Stuchla až v teibreiku 9:7, když Miloš nezakončil z 6:3! a Stuchl zase Popelku 6:3. Mínusové gamové skóre strčilo Černého Petra Fröhlichovi.
V Céčku, trochu podle očekávání, soupeři nepřehráli Josepha Liu, i když Milan Moškon ho přinutil řádně zabrat, když sporný míček mu vzal možnost zvýšit na 5:2 a zápas prohrál 4:6. Předtím Milan porazil Honzu Šterna v dalším vyrovnaném zápase 6:4 a mohl s optimismem vyhlížet Petra Witoše před jejich soubojem o postup, neboť s ním má plusovou bilanci. Ale Petr, ač zdravotně indisponován, hrál jeden ze svých nejlepších turnajů a Milana přejel hladce 6:1!
Ve sk.D byl nasazen finalista lednového turnaje Lukáš Jirout, kterého se ale nezalekl Radek Honomichl (další zdatný borec z početné Jihočeské enklávy, náš Turnaj tradičně navštěvující) a Lukáše porazil 6:4 a tím překonal největší překážku ve vítězném tažení skupinou. Také Jirout již nezaváhal, i když radost z postupu mu trochu kalila pavouková pozice do dvojky s Liu! Třetím do postupových soubojů mohl být Miro Badlík, který v prvním utkání přehrál Martina Valacha (ten ale neprodal kůži lacino-4:6). V osudovém zápase Miro držel krok s Jiroutem do stavu 2:2, ale pak Lukáš zařadil vyšší rychlost a bylo po nadějích (6:2).
Také ve skupině E rozhodovalo o postupujících skóre. Nejdříve Josef Witoš přehrál Radka Šitnera; ten zase v teibreiku Martina Tůmu 13:11! (když Martin dokázal vyrovnat z 2:6!) a Tůma pak Witoše 6:2. Smutný byl tedy Šitner a do zápasů Útěchy doprovodil Radka Fryče, který tentokráte na soupeře nestačil a žádný bodík si nepřipsal.
Sk. F hned v první zápase nabídla tenisovou bitvu, když ten den výborně hrající Jarda Svoboda pěkně "pokousal" nasazeného Libora Snozu. Ale ten v rozhodujících chvílích udržel míč v kurtu a vydoloval postupový bodík 7:5. Protože přehrál i lifťáka Petera Čigáše, nemusela ho mrzet prohra s Romanem Maršalíkem, kterého z druhé pozice doprovodil do play-off. Právě Roman prošel skupinou bez sebemenšího zaváhání. Mač mezi Svobodou a Čigášem byl pak o větším sebevědomí do zápasů Útěchy - Jarda 6:3.
Skupinou G procházeli bez zaváhání Tono Žabka a Jirka Vlasák, který pak v rozhodujícm zápase Tona přehrál. Nejvyrovnanějším utkáním skupiny byl souboj zkušených turnajáků Jana Svobody a Borise Nového. Po slušné bitvě si cenný skalp za svůj turnajový opasek mohl pověsit Hozna - 6:4.
V Háčku si bezztrátový postup musel perně vybojovat Vojta Suchý - jak nad Igorem Cetlem (6:4), tak nad druhým postupujícím, Peruáncem Victorem Escobedem (7:5), což je také cenný skalp! Další člen skupiny, Zdeněk Dítě, hned v prvním zápase statečně vzdoroval právě Viktorovi, ale odešel poražen 3:6 a vítězství dosáhl v zápase posledním, s Cetlem.

Osmifinále předvedlo vesměs výsledkově jasné zápasy, až na dva vyrovnané, s vítězi překvapivými. Petr Witoš dokázal přehrát suverénního vítěze Déčka Honomichla 6:4 a naopak druhý Déčkař, Jirout, favorita Turnaje a několikanásobného vítěze Lia 7:5! Další zápasy vyhráli: Šafránek (Popelka), Suchý (Žabka), Tůma (Snoza), Stuchl (Pavelka), Vlasák (Escobedo) a Maršalík (J.Witoš).

Čtvrtfinále bylo jasnou záležitostí pro Šafránka (Suchý) i pro Tůmu (P.Witoš) - oba zápasy 6:1. To Stuchl vstal v souboji s Vlasákem z mrtvých a ze stavu 0:3 dokázal otočit na 6:4. O stejný kousek se pokoušel Jirout v souboji z Maršalíkem, kdy ze stavu 1:5 mohutně dotahoval, ale nedotáhl - 4:6.

SEMIFINÁLE už řinkotem zbraní v krvavých řežích znělo velkolepě - oba zápasy šly do teibreaků! Tůma v zápase se Šafránkem dosáhl na teibreak z 4:5 a vyhrál v něm 8:6 a Maršalík udolal Stuchla, když Stuchlův teibreikový míček na 5:6 (z 2:6) skončil na pásce.

FINÁLE slibovalo pravou antukovou řež dvou trpělivých, bezchybných hráčů. Ale Martina Tůmu těžké semifinálové vítězství stálo všechny rezervní síly a nedokázal svému soupeři vůbec vzdorovat.
A tak se VÍTĚZEM skutečného Veleturnaje stal Roman MARŠALÍK.

V Útěše se do finále probojovali Milan Moškon proti obhájci této Trofejky, Radku Šitnerovi. A do skutečně generačního souboje zůstalo více sil Radkovi, i když Milanovi patří obdiv za více než statečný výkon - ŠITNER 6:4.


Blahopřeji Vítězům, děkuji všem hráčům za přízeň, výbornou atmosféru a hru vskutku fair play! Těším se s Vámi naviděnou.
Roman Kukla

Pořadí Turnaje Hard:

1. Zimčík Filip

2. Molek Jiří
3.-4.
Střílek Jiří, Veselý Jindra
5. Bartoš Jan
6. Pitra Václav
7. Sandl Mirek
8. Štern Pavel


MEDIUM:

1. Maršalík Roman

2. Tůma Martin
3.-4.
Stuchl Miloš, Šafránek Pavel
5.-8.
Jirout Lukáš, Suchý Vojta, Vlasák Jiří, Witoš Petr
9.-16.
Escobedo Victor, Honomichl Radek, Liu Joseph, Pavelka Vladek,
Popelka Dan, Snoza Libor, Witoš Josef, Žabka Tono
17. Šitner Radek
18. Moškon Milan
19.-20.
Dítě Zdeněk, Staněk Robert
21.-24.
Badlík Miro, Cetl Igor, Čigáš Peter, Svoboda Jarda
25.-32.
Fröhlich Martin, Fryč Radek, Nový Boris, Ryneš Petr,
Rypáček Vilém, Svoboda Jan, Štern Jan, Valach Martin


Jirka Molek a Filip Zimčík

Martin Tůma, Roman Kukla, Roman Maršalík

Miloš Stuchl

Pavel Šafránek

Milan Moškon a Radek Šitner

Účastníci turnaje

27.03.2010

10.04.2010







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031