Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










23.05.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 23.05.2010

I nedělní Turnaj MalýOpen-RomKukCup přivábil utěšený počet dvojic do Bránického Hamru. V Mužském deblu poměřilo síly 10 dvojic, v Mixech 10 + jedna ženská dvojice.

V mužkém Turnaji hráli tenisté ve dvou 5ti členných skupinách, z kterých postupovali 3 a vítězové byli nasazeni rovnou do semifinále.

Skup. A našla lídry ve dvojici zdomácnělého Jirky Střílka, který si tentokrát přizval dalšího výborného plejera, Michala Hrdinu. Oba borci prošli skupinou hladce, bez zaváhání. O to větší prostor měli zbylé dvojice v bojích o další dvě lukrativní místa, což potvrdila řada vyrovnaných soubojů. Standa Jägerman s Jirkou Vodičkou hned na úvod museli pěkně zabrat, aby s mladými premianty - Matinem Danešem a Bohumírem Štědroněm - vybojovali výhru (7:5). I další ze soubojů, tentokrát mezi zkušenými Milanem Moškonem s Rudym Krajčem a Tomášem Faltejskem s Pavelm Dostálem se rozhodl až v samém závěru - také 7:5. A protože Milan s Rudym podlehli se stále se lepšícimi Danešem se Štědroněm (4:6), skupina se zamotala a muselo se čekat na úplně poslední zápas Jägerman-Vodička vs. Faltejsek-Dostál (opět 7:5!). Se Střílkem s Hrdinou nakonec postupovali Daneš se Štědroněm a Moškon s Krajčem.
V Béčku již bodově tak složitá situace nebyla a dvojice se rovnoměrně, ale stupňovitě o výhry podělili. Bez ztráty kytičky nakonec skupinu odehráli Aleš Kudlík s Jirkou Císařovským, i když cestu růžemi nijak vystlanou neměli. Museli zabojovat jak s Rišou Bakošem a Rudou Brychtou (6:4), tak především s výbornými bratry Witošovými-Petrem a Josefem. V tomto zápase Aleš s Jirkou otočili z 2:5 do vítězného teibreaku! Brychta s Bakošem konečně předvedli naplno schopnosti v nich dřímající a tito pravidelní vítězové Útěchových soutěží konečně postoupili do přímých vyřazovácích bojů, když ve výborném zápase přehráli Witoše 7:5. To ještě Witošovi hráli "z plna hrdla". Bohužel se v teibreiku následného zápasu (ovšem již výše zmíněného) Josef zranil a tak museli ze soutěže odstoupit. Nedošlo tak k přímému souboji o další postupové místo mezi nimi a Josefem Skálou s Ríšou Skřivánkem, kteří zase předtím dokázali přehrát Bakose s Brychtou 6:3. Pátá dvojice, Tomáš Rosi s Pavlem Štěpánem, herně do počtu rozhodně nebyla, ale žádný bodík tentokrát tito šikovní Ajťáci nezískali.

Dva ČTVRTFINÁLOVÉ souboje přinesly pěkný, herně vyrovnaný tenis. Skála se Skřivánkem nakonec zvítězili nad Danešem se Štědroněm 6:3 a Moškon s Krajčem se ještě více museli nadřít na svůj postup, když až na konci setu prokázali větší herní zkušenost z těchto play-offových soubojů a zvítězili nad Bakosem s Brychtou těsně 7:5.

Nasazení vítězové skupin pak v SEMIFINÁLE potvrdili své kvality a i když jim soupeří statečně vzdorovali, poměrně v pohodě postoupili: Střílek s Hrdinou přes Skálu se Skřivánkem (6:3) a Císařovský s Kudlíkem přes Moškona s Krajčem (6:2).

Vyřazené dvojice si ještě zahráli o cenné 3.místo. Hrálo se "na čas" a v něm KRAJČ s MOŠKONEM uhájili vedení 5:3 a získali BRONZOVÉ medaile!

Ve FINÁLE Císařovský s Kudlíkem dělali co mohli; Jirka, zvaný Pavouk, prokazoval své kvality, které Aleš jistil razantními údery, ale soustředěnému, v pravdě deblovému tlaku svých soupeřů neodolali - 1:6.
Jirka STŘÍLEK spolu s Michalem HRDINOU získali Pohár pro VÍTĚZE.

V ÚTĚŠE byli díky skreči Witošových přímo ve finále Jägerman s Vodičkou a dočkali se Faltejska s Dostálem, kteří přehráli Rosi se Štěpánem (20:13). Hra byla vyrovnaná, ale závěrečný finiš zvládli lépe Jä+Vo - 20:14.



V MIXECH se hrálo v jedné 3-členné skupině (dvoukolové) a dvou 4-členných, s dvěma postupujícími a vítězi nasazenými do semi.

V Áčku ani ve dvou kolech Vendu Tichého s Luckou Adamcovou soupeři nepotrápili a ti v pohodě čekali na semifinálové soupeře. Ale o druhé postupové místo byla řádná strkanice - Luděk a Klára Vocílkovi (otec s dcerou) se výrazně lepším výkonem minulého chtěli "nahoru" prodrat a to přes manžele Růžičkovi - Evu a Radka. Ti byli ale proti a oba vyrovnané zápasy si v závěru pohlidali: 6:3, 6:4.
Béčko uvítalo statečnou dvojici hráček - Věru Šindelárovou a Alenu Míkovou. Zkušené plejerky srdnatě svým soupeřům vzdorovali, ale bod nezískali. Ale Borise Nového s Ivetou Dolejšovou prohnali a ti o svůj bodík, který jim zajistil lepší nasazení do zápsů Útěchy, museli zabojovat-6:3. Další dvě dvojice, František Čermák s Ivou Láchovou a Moraváci Pavel Floder s Janou Vaverkovu, do svého vzájemného souboje procházeli skupinou bez zaváhání. A tak byl jejich zápas zápasem o přímý postup do semifinále. A boj to byl hodný tohoto významu. Až teibreak přiklonil misky vah na stranu Láchové s Čermákem!
Také v Céčku byl souboj o první místo soubojem bezproblémově postupujících skupinou. Byl to souboj manželský - Bulíčkovi Petr a Lenka proti Martině a Alešovi Kočí. Bulíčkovi se drželi celý set v mírném trháku, který udrželi - 6:4. Dvojice Staňkových, tentokrát otce Roberta s dcerou Anetou, dokázala zaskočit manžele Tomáše a Hanku Wasserburgerovi a získala cenný skalp, leč na postup to již nestačilo.

ČTVRFINÁLE svedlo dohromady Flodera s Vaverkovou proti Kočím. A i když Aleš s Martinou tradičně bojovali jako lev a lvice, na Pavla s Janou to tentokrát nestačilo. I Buličkovi dokázali Růžičkovi bez stresu přehrát.

To se v SEMIFINÁLE dařilo i nasazeným dvojicím a Tichý s Adamcovou vyřadili Flodera s Vaverkovou (6:3) a Čermák s Láchovou Bulíčkovi (6:1).

FINÁLE pak bylo soubojem poměrně tradiční trojice - Tichého s Adamcovou a Ivy Láchové, a jejím "proměnným" (pozor! ani náznak porovnávání či připadného snižování jejich kvalit) partnerem.
Franitšek s Ivou předváděli výbornou, trpělivou hru, ale symbióza Vendy s Luckou tentokrát celý turnaj fungovala bezchybně - razance základních úderů Lucky a tvrdého podání a výborných volejů Vendy. Ti drželi celý zápas své soupeře na distanc, který udrželi až do závěru - 6:3.
Venda TICHÝ s Luckou ADAMCOVOU se opět stali VÍTĚZI mixového Turnaje.

V ÚTĚŠE nejdříve Staňkovi přehráli Šindelářovou s Míkovou 20:14, aby v dalším vyrovnaném souboji podlehli Novému s Dolejšovou 13:20 a ve finále se střetli s Wasserburgerovými, kteří vyřadili Vocílkovi. Finále bylo vskutku soubojem vyhroceným, se šťastnějším koncem pro Wasserburgerovi - 20:19!


DĚKUJI ÚČASTNÍKŮM ZA JEJICH NEDĚLNÍ ČAS A VYTVOŘENOU POHODIČKU VPRAVDĚ SVÁTEČNÍ a těším se s Vámi i dalšími milovníky Tenisové hry naviděnou. Roman Kukla

Muži-čtyřhra MEDIUM:

1. Střílek Jiří - Hrdina Michal

2. Kudlík Aleš - Císařovský Jiří
3. Moškon Milan - Krajč Rudy
4. Skála Josef - Skřivánek Richard
5.-6.
Bakos Richard - Brychta Rudolf, Daneš Martin - Štědroň Bohumír
7. Jägerman Standa - Vodička Jiří
8. Faltejsek Tomáš - Dostál Pavel
9.-10.
Rosi Tomáš - Štěpán Pavel, Witoš Petr - Witoš Josef


Mixy:

1. Tichý Václav - Adamcová Lucka

2. Čermák František - Láchová Iva
3.-4.
Bulíček Petr - Bulíčková Lenka, Floder Pavel - Vaverková Jana
5.-6.
Kočí Aleš - Kočí Martina, Růžička Radek - Růžičková Eva
7. Wasserburger Tomáš - Wasserburger Hana
8. Nový Boris - Dolejšová Iveta
9.-11.
Staněk Robert - Staňková Aneta, Vocílka Luděk - Vocílková Klára,
Šindelářová Věra - Míková Alena


Václav Tichý a Lucka Adamcová, Iva Láchová a František Čermák

Jiří Císařovský a Aleš Kudlík, Michal Hrdina a Jiří Střílek

Jana Vaverková a Pavel Floder

Milan Moškon a Rudy Krajč

Petr a Lenka Bulíčkovi

Společné foto







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031