Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










05.06.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 05.06.2010

Pro všechny Hráče asi letošní první tropický den strávený na kurtech řádně prověřil jejich fyzické rezervy na dalším Turnaji MalýOpen-RomKukCup. Ale 26 plejerů s barely vody v zásobě a ochránným krémem ošetřenou kůží se neohroženě vrhlo do bojů o cenné Trofeje!

5-ti členná HARDOVÁ skupina se složila ze zkušených harcovníků Jirky Střílka, Filipa Zimčíka, Vendy Pitry, nováčka Pavla Matějky a Médiové ostruhy si přišel nabrousit Dan Popelka. Zkušenost to pro něho byla jistě zajímavá, leč bodík za skalp žádného z protivníků nezískal. Trpělivý Matějka vyskočil při své premiéře na Bronzový stupínek po výhře právě nad Popelkou a v přímém souboji o 3.místo svým klidem zpacifikoval impulsivního Pitru.
Toho při utkání zcela ovládlo jeho Emoční tělo - poté, kdy mu raketa několikrát vypadla z ruky tu do sloupku, tu do betonové podezdívky a ještě o ni několikrát zakopl tak, že se i rukojeť poněkud rozpadla, bylo o vítězi vpravdě rozhodnuto! Zvláště když mu, jak na potvoru, u náhradní rakety ještě praskla struna! Opravdu smolný zápas.....
V zápase o PRVNÍ MÍSTO, hraném na 2 sety, se přesně v duchu vypsaných kursů střetli excelentní hráči Zimčík se Střílkem. Utkání bylo potěchou pro oko rekreačního tenisty - známý Mr.Forhend Střílek narážel do elastické, všudepřítomné Zdi jménem Zimčík. A i když Střílka v prvním setu poněkud vyosilo drobné podvrknutí kotníku (prohlál ho 4:6), zbraně nesložil a druhý set vzplál ohněm bitvy vskutku krvavé, teibreakově vyrovnané. Ale FILIP ZIMČÍK dokázal vyrovnaný zápas dotáhnout do VÍTĚZNÉHO konce!

Skupiny MÉDIVOVÉHO Turnaje byly ovlivněny několika nečekanými absencemi i brzkou skrečí a tak nakonec borci odehrály 2 skupiny čtyřčlenné a 4 tříčlenné, kde si zahráli dvoukolově. Postup si zajistili vždy dva hráči.

Skupinu A bez problémů opanovala turnajová "1" Miloš Stuchl. Druhé postupové místo získal novic našich klání, trpělivý Petr Hampejz, který ale Stuchla v obou zápasech potrápil a sebral mu, pod žhnoucím Sluncem, hodně sil. Petr Klabík, který sbírá turnajové zkušenosti, tedy chystal zbraně na zápasy Útěchy.
V Béčku i Tono Žabka přehrál všechny soupeře a potvrdil, že jeho herní kvalita se již stabilizovala na úroveň bojů o příčky nejvyšší. Svou turnajovou singlovou premiéru oslavil postupem i Pavel Dostál, který v souboji o 2 místo zvítězil nad Honzou Svobodou, kterého však limitovalo zraněné zápěstí. Ve výborném světle se ukázal Mirek Focht, který však výborné začátky setů, které získává kvalitní, trpělivou hrou, později ztrácí nížší hladinou koncentrace a akumulací nevynucených chyb.
Céčko se stalo kořistí Olomouckého pohodáře Romana Pavlince, který, po odstoupení Petra Witoše, nenašel vážnějšího konkurenta v boji o 1.místo. Do zápasů play-off ho doprovodil Honza Gayer, který se po delší herní pauze dostává do výborné formy a na kurtě slušně tvrdí muziku. Další premiant, Honza Kowalík, po úvodním skvělém výkonu při přehrání nasazeného Witoše (tento výsledek mu nebyl započítán), doplatil na menší vyhrannost i fyzickou kondici v náročných podmínkách a další bodíky nezískal.
Ve sk. D potrápil prvního Milana Moškona -který vše vyhrál- nejvíce Boris Nový (4:6), ale jeho výkony byli velmi střídavé a tak nepostoupil. Přehrál ho, i Radka Fryče, nováček Rosťa Kacíř a hned si tak vyzkoušil náročnost zápasů v Horním pavouku. Nový s Fryčem poměřili síly v zápase o 3 místo ve skupině a ve vyrovnaném zápase Nový vyhrál 6:3.
Nejvyrovnanější byla skupina E. Oba postupující, Tomáš Wasserburger i Zdeněk Dítě svedli vyrovnaný souboj o lepší pozici. Nejdříve Zdeněk Tomáše porazil 6:4, ale pak dokázal Tomaš úder vrátit a s lepším skóre skupinu vyhrát. Petr Bodnár žádnou výhrou skupinu nezamotal, ale především ve druhém byl Wasserburgerovi více než důstojným soupeřem.
eFko bylo snadnou kořistí papírového favorita celého Turnaje, minulostního finalisty i vítěze, Norberta Řeháka. V obou zápasech hladce přehrál jak Martina Petra, tak Petra Ryneše. Do finálových bojů ho doprovodil houževnatý Petr, kterému Ryneš, také limitovaný bolavým kolenem, příliš odpor nekladl.

OSMIFINÁLOVÉ souboje byli skvělou, dramatickou podívanou! Wasserburger zdolal Dostála až v teibreaku 7:5, Gayer Moškona 7:5 a Řehák se přes hodinu na postup namakal se svým kamarádem Hampajzem - 6:4. I další zápas sliboval podobnou vyrovnanou podívanou, ale Kacíř se po úvodních vyrovnaných gamech při nevydařemém doklouznutí zranil a Pavlincovi skrečoval.
Ve ČTVRTFINÁLE nasazených došli síly, po náročných soubojích ze skupiny, Stuchlovi a Petr ho vyřadil 6:3. Další předsazený zápas byl vyrovnaným soubojem. Žabka ale dále postoupil po výhře nad Dítětem 6:4. Gayerovi odpor nekladl vedrem zdecimový Wasserburger. Také v souboji Řeháka s Pavlincem to do stavu 5:0 vypadalo na snadnou záležitost.
Pak ale Roman změnil taktiku, chodil na síť a řádně Norberta vystrašil ziském 3 her. Ale Norbert lavinu zastavil a rozhodující gam již získal.
SEMIFINÁLE tak svedlo dohromady Petra vs. Gayera a Řeháka proti Žabkovi. Petr, který prokazoval výbornou fyzickou připravenost a náročnými podmínkami se zdál netknutý, v pohodě Gayera přehrál 6:2. To Řehák, který hrál třetí zápas v řadě (ale díky svému antukově trpělivému stylu, kdy tráví na kurtě dvojnásobný čas, než je "průměr" a nezbývá mu pak v turnajovém systému čas na regeneraci), už problémy s vyčerpaností začínal mít. Ale Žabka, přes slibný začátek, této skutečnosti nevyužil. Řehák 6:3.

I ve FINÁLE, které bylo třetím soubojem těchto borců během dne, se zdál Řehák, postižený křečemi, už na odpis. Ale jeho houževnatost a vidina Poháru, nepustila Petra k žádnému zvratu v průběhu zápasu. NORBERT ŘEHÁK vše udržel pod kontrolou a ZVÍTĚZIL 6:3.

Do ÚTĚCHY nastoupilo 8 hráčů, kteří tak vytvořili ideální čtvrfinálový model. Do Finále se nakonec probojoval Petr Klabík, po vítězné ose 20:11 Nový a v semi stejným skóre Focht (ten udolal Fryče 20:19!). Svoboda vyřadil v další bitvě Bodnára 20:16 a poté mu odstoupil Ryneš (ten přehrál v dalším drámu Kowalíka 20:18).
Ve Finále dokázal zúročit své velké turnajové zkušenosti Honza SVOBODA (20:13).


DĚKUJI VŠEM HRÁČŮM ZA ÚČAST I OBDIVUHODNÉ VÝKONY V NÁROČNÝCH PODMÍNKÁCH
A TĚŠÍM SE NA DALŠÍCH TURNAJÍCH NAVIDĚNOU. Roman Kukla

Konečné pořadí:

Hard:

1. Zimčík Filip

2. Střílek Jiří
3. Matějka Pavel
4. Pitra Václav
5. Popelka Dan

Medium:

1. Řehák Norbert

2. Petr Martin
3.-4.
Gayer Jan, Žabka Tono
5.-8.
Dítě Zdeněk, Pavlinec Roman, Stuchl Miloš, Wasserburger Tomáš
9.-12.
Dostál Pavel, Hampejz Petr, Kacíř Rosťa, Moškon Milan
13. Svoboda Jan
14. Klabík Petr
15.-16.
Focht Mirek, Ryneš Petr
17.-21.
Bodnár Petr, Fryč Radek, Kowalík Jan, Nový Boris, Witoš Petr


Společné foto

Norbert Řehák a Martin Petr

Jiří Střílek a Filip Zimčík

Jan Gayer

Pavel Matějka

Tono Žabka a Norbert Řehák

Jan Svoboda, Petr Klabík a Zuzka Šafářová

Společné foto







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031