Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










03.07.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 03.07.2010

Červencový MalýOpen-RomKukCup odehrálo ve sportovním areálu Hamr Braník
15 hráčů a 1 hráčka, kteří se poskládali do 4 skupin.

Ve skupnině A opět potvrdil roli turnajového hráče č.1 Miloš Stuchl, který skupinou proplul suverénně, bez dramatických ztrát. Také Dan Bareš přehrál zbylé soupeře bez komlikací a postoupil do záverečných bojů. Na třetí místo ve skupině dosáhl Richard Hujer, který hladce přehrál Karla Káška, pro kterého to byli vůbec první zápasy jeho začínající kariéry.
To skupina B byla vyrovnaná a o postupu rozhodovalo skóre mezi třemi hráči. V této skupině odehrála zápasy Eliška Řezníčková, která žádného protihráče neporazila, ale opět předvedla kvalitní hru, mnohdy důraznější mužů, leč s vyšším procentem nevynucených chyb. Hráčské trio se popasovalo následovně: nejdříve Roman Kaucký porazil Borise Nového. Pak Roman prohrál s Milanem Moškonem, aby Milan překvapivě podlehl zase Novému! Skóre rozhodlo, že Černý Petr zůstal právě Novému (opět, to je pech!).
Céčko také namýchalo řádně ostrý koktejl a jak se později ukázalo, celá skupina měla Turnaj zajímavě utvářet. Své kvality zde konečně potvrdil mnohanásobný vítěz Útěchy, Mr. Lift Peter Čigáš a skupinu vyhrál. Ale jednoduché to rozhodně neměl. Singlového premianta Jirku Dobiáše přehrál až v závěru 6:4, v teibreaku Roberta Staňka (ten se dotáhl z gamů 1:5!) a dalšího vzácného hosta -tentokrát z Kanady- Víťu Hrdličku 6:3. A protože hned v prvním zápase skupiny Hrdlička porazil Staňka a poradil si i s Dobiášem, byl právě Víťa druhým postupujícím. O třetí místo si zabojovali Staněk s Dobiášem 6:4.
V Déčku potvrdil své nasazení Zdeněk Dítě a všechny zápasy vyhrál. Ale druhý postupující, Honza Kowalík, ho hned v prvním zápase prohnal (6:4); poté zase Honza 6:4 porazil Tomáše Wasserburgera a tím mu uzavřel bránu play-off, slibně pootevřenou výhrou nad Danem Pisárem 6:3. Dan na výhru nedosáhl, i když i v zápase s Dítětem zahrál slušně – také 3:6.

Ve ČTVRTFINÁLOVÝCH zápasech došlo k nějvětšímu překvapení ze strany Víti Hrdličky, který nenápadně vystrčené ružky za skupiny přeměnil na pořádné rohy a zle vytrkal favorita Stuchla, kterého zaskočil kombinací útoků na síti s trpělivostí v delších výměnách. Vražedná kombinace – 6:2. V zápase dvou antukových držáků, Moškona s Dítětem, byl lepším Moškon – 6:4 a postupem do semifinále se přiblížil svým deblovým vynikajícím výsledkům. Také Kaucký, který se objevil na Turnaji po delší pauze, dokázal, že nezahálel a vyřadil Kowalíka 6:3. Další litý boj předvedli Čigáš s Barešem. I když Bareš srdnatě vzdoroval, nakopnutého a seběvědomého Čigáše nepřehrál – 4:6.

V SEMIFINÁLE opět nezaváhal černý kůň Turnaje Hrdlička a hrou s minimem chyb přehrál Moškona 6:1. Také Čigáš svými lifty nedal Kauckému přiliš prostoru pro jeho výborný křížný forhend – 6:2.

FINÁLE tak bylo odvetou souboje ze skupiny! Oba borci nastupovali značně zatíženi nejen tradiční play-offovou smrští zápasů jeden za druhým, ale i žhnoucím sluncem, které všem turnajovým účastníkům odsávalo během pouti po bezmračné obloze spousty sil. A i když v průběhu zápasu bojovali s počínajícími křečemi oba gerojové, s náročnosti Turnaje se lépe vypořádal Hrdlička. Svou trpělivou, bezchybnou hrou zvládal nápor Čigášovým liftů, které ale hru po hře ztrácely na otáčkách a tím na své nebezpečnosti, právě stále se zvětšující se únavou Petera. Víťa sbíral bez vážnějších komplikací gam po gamu a s nulovými pasivy na svém kontě se tak při své premiérové účasti a stylem "přišel-viděl-zvítězil" stal VÍŤA HRDLIČKA VÍTĚZEM RomKukCupu!!

Výlučnost skupiny C potvrdily i zápasy ÚTĚCHY. Oba méně úspěšní ze základních soubojů skupiny, Staněk s Dobiášem, se střetli také v malém Finále! Ale museli celé vyřazovací boje o postup k Vrcholu tvrdě zabojovat: Dobiáš přehrál nejdříve Hujera 20:14 a v semifinále Wasserburgera (ten vyhrál nad Řezníčkovou) 20:16 a Staněk přes Káška v semifinále po vyrovnaném zápase Pisára 20:18!
A FINÁLE vygradovalo opět ve strhující souboj - hráči se drželi na dostřel o pár míčů až do samého závěru. Tam se miska vah ve vyčerpávající pouti Turnajem na chvíli přiklonila na stranu Dobiáše, který získal vedení 19:16. Ale Robert STANĚK zmobilizoval poslední zbytky sil (jen Bůh ví, odkud...!) a ZVÍTĚZIL 23:21!!

DĚKUJI A GRATULUJI VŠEM HRÁČŮM (i Elišce, samozřejmě) ZA PŘEDVEDENÉ VÝKONY V NÁROČNÝCH TROPICKÝCH PODMÍNKÁCH A TĚŠÍM SE NAVIDĚNOU

Konečné pořadí dvouhra MEDIUM:

1. Hrdlička Vít

2. Čigáš Peter
3.-4.
Kaucký Roman, Moškon Milan
5.-8.
Bareš Dan, Dítě Zdeněk, Kowalík Jan, Stuchl Miloš
9. Staněk Robert st.
10. Dobiáš Jiří
11.-12.
Pisár Daniel, Wasserburger Tomáš
13.-16.
Hujer Richard, Kášek Karel, Nový Boris, Řezníčková Eliška


Vít Hrdlička a Roman Kukla a Peter Čigáš

Společné foto

Roman Kaucký

Jiří Dobiáš a Robert Staněk st.

Milan Moškon

Pozvánka na 10.07.2010







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031