Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










10.07.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 10.07.2010

MalýOpen-RomKukCup-dvouhra ŽEN, se odehrál v nejnáročnějších podmínkách slavné Historie Turnajů a proto musím hned v úvodu vyseknout obrovskou poklonu všem osmi hráčkám, které v rekordním vedru nejenže zápasy bez problémů a stěžování si odehrály, ale předváděly i výbornou antukovou hru s dlouhými výměnamy, pekelné Výhni navzdory!

V I. skupině si bronzová z minulého turnaje Iva Mahdalová, která nás přijela svou hrou potěšit až z Uherského Brodu, výsledkově hladce se svými soupeřkami poradila. I když jí mnohé z protihráček kladly statečný odpor, Iva svou komplexní antukovou hrou nepřipustila žádná dramata ve vývoji zápasů - vždy dokázala v pravou chvíli buď přitvrdit svou specialitou- křižným krátkým forhendem ven z kurtu nebo využívala šikovnou ruku v dokonalém rozběhání soupeřky dlouhými "rohovými" míči. Jako druhá ji do semifinále doprovodila Gábina Grillová, která po setřesení počáteční nervozity přehrávala hráčku za hráčkou svou trpělivou hrou s minimem nevynucených chyb. O třetí místo si ve skupině zahrály v nejvyrovnanějším zápase Eva Růžičková s Michaelou Urbancovou. Také ony předváděli kvalitní hru- razantní Eva útočila na Michaely trpělivou zeď a postupně ji rozdrolila a získala poslední "volný" bodík.

Skupina II. byla i výsledkově více vyrovnaná a jak se ukázalo i postupově zamotaná...
Nejdříve nasazená Martina Kočí nenašla zbraň na stále se herně lepšící "bývalou" mixovou specialistku Hanku Wasserburger. Zápas byl vyrovnaný, ale Hanka si mírný náskok v získaných gemech uhlídala a vyhrála 6:3. Šárka Andělová pak porazila Martinu Talašovou 6:1, když Martina nenašla zbraň na celodvorcovou Šarčinu hru, i když se snažila tvrdými údery dostat soupeřku pod tlak. To se Talašové nepodařilo ani při konfrontaci s Kočí, kdy si Martina zápas v klidu pohlídala - 6:3.
Největší bitvou bylo utkání mezi Wasserburger a Andělovu. Vyrovnaný zápas výborné úrovně dotáhla do vítězného konce Andělová - 6:4. Poté do vývoje skupiny zasáhla rodinná organizační povinnost Andělové - musela zápas s Kočí skrečovat. Když pak Wasserburger přehrála Talašovou, byly rázem ve hře o postup 3 hráčky s dvěma vyhrami. Skóre rozhodlo o místě v zápasech Útěchy pro Andělovou.

V SEMIFINÁLE se tak střetly Mahdalová s Wasserburger a Kočí s Grillovou. Oba zápasy skončily shodným výsledkem 6:1, i když průběh hry opět tak jednoznáčný nebyl a pod tropickým sluncem jsme byli svědky kvalitní podívané. Ale vyhraná (a výborná) Mahdalová si opět konce gemů pohlídala a i když Hanka hrála své turnajové maximum, na zvrat ve vývoji to nestačilo. V druhém semifinále byla favoritkou Kočí, která již má několik těžkých zápasů v závěrečných kolech turnajů za sebou, na rozdíl od turnajové debutantky Grillové. Ale náročné podmínky spolu s trpělivou Gabinčinou hrou, kdy vrací "nevzrušeně" míč za míčem, smetly jakékoli papírové předpoklady. Martina vršila chybu za chybou a ani ona již zápas pod kontrolu zpátky nedostala.

Obě zklamané semifinalistky pak musely najít motivaci i sílu do zápasu o 3.MÍSTO. Byla to odveta za zápas ve skupině. Ale ani v něm Martina Kočí neuspěla a tak si BRONZ z Turnaje odnesla Hanka WASSERBURGER.

FINÁLE pak bylo další spanilou jízdou usměvavé Ivy Mahdalové, která byla celý náročný Turnaj jakoby netknuta drsnými podmínkami (zřejmě dobrý moravský oddíl se skvělým kondičním trenérem!) a bez známky únavy proháněla Gábinu Grillovou po kurtě...Ta k zápasu rozhodně nenastoupila odevzdaně, ale postupem času ji síly ubývaly. Po výsledku 6:1 se VÍTĚZKOU tohoto velenáročného TURNAJE stala IVA MAHDALOVÁ.

V soutěži ÚTĚCHY v semifinále také "padly" shodné výsledky - tentokrát 6:3 zvítězila Růžičková nad Talašovou i Andělová nad Urbancovou. FINÁLE bylo výsledkově jednoznačné pro Šárku ANDĚLOVOU. Ale herně se bylo nač koukat - i ke spoklojenosti Evy Růžičkové.
Souboj o třetí Útěchové místo byl souboje sesterským a z časovým důvodů hraným mega- teibreikem do 15. A sestrovražedný souboj měl nakonec skvělou pointu - sestry Martina Talašová s Michaelou Urbancovou si podaly ruce na znamení ukončení zápasu za stavu 14:14! (Gut-Jarchovský jásá, statistik pláče...)

DĚKUJI HRÁČKÁM ZA SKVĚLÝ TURNAJ, ZNOVU VYZDVIHUJI JEJICH VYNIKAJÍCÍ FYZICKOU PŘIPRAVENOST A TEDY ODOLNOST, S KTEROU TURNAJ ODEHRÁLY V TĚCHTO PODMÍNKÁCH A TĚŠÍM SE NA DALŠÍ TURNAJ - ZÁŘIOVÝ.
Roman Kukla

Konečné pořadí dvouhra ženy:

1. Mahdalová Iva

2. Grillová Gabriela
3. Wasserburger Hana
4. Kočí Martina
5. Andělová Šárka
6. Růžičková Eva
7.-8. Talašová Martina, Urbancová Michaela


Iva Mahdalová a Gabriela Grillová

Gabriela Grillová, Iva Mahdalová, Hana Wasserburger, Martina Kočí

Hana Wasserburger a Martina Kočí

Eva Růžičková a Šárka Andělová

Michaela Urbancová a Martina Talašová

Iva Mahdalová a Gabriela Grillová







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031