Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










Mistrovství Prahy RomKukCup - 14.08.2010 Praha, čtyřhra Muži a Mix
Roman Kukla, 14.08.2010

Třetí plánovaný Turnaj v řadě už se počasí rozhodlo vzít na milost (i když ještě ráno pršelo) a tak se MO-Mistrovství Prahy ve Čtyřhrách "v pohodě" uskutečnilo. Ovšem jen v Mužích a Mixech - ženy se do deblů tradičně příliš nehrnou...

V MUŽÍCH si 5 dvojic zahrálo každý s každým a pak, podle umístění, finále a zápas o bronz.
V Praze již dobře známá jména - Vláďa Kašper s Jirkou Střílkem - již ve skupině nedali svým soupeřům ani náznak šance k jejich "skalpování". Svojí tvrdou, nátlakovou hrou se jak vlna tsunami vřítili do Finále. Ale o další místa se již litě bojovalo. O druhé finálové místo si to v posledním zápase skupiny rozdali Rudy Krajč s Ivem Šedivým proti Aleši Kuželkovi a Honzovi Nesvornému. A bitva to byla tvrdá i vyhrocená. Ale techničtí Rudy s Ivem byli pořád o krok napřed a zvítězili 6:4. Aleš s Honzou tak se tak připravovali na boj o cenné 3.místo s Milanem Moškonem a Milošem Stuchlem, zkušenými a úspěšnými singlovými hráči, kteří opět spojili své síly v deblech. Ti tuto možnost získali předposledním zápasem skupiny (slušně poskládané pořadí zápasů, pane Řediteli!), kdy potřebovali získat první bod. Soupeři jim byla dvojice nadšených, začínajících tenistů Tomáš Chroust a Mirek Ryba, kteří na Turnaj přišli sbírat cenné zkušenosti. Milan s Milošem je bez problémů přehráli a tak mohl jít Turnaj do závěrečné fáze.
Zápas o 3.místo byl výsledkově nakonec stejný, jako konfrontace ve skupině - Moškon se Stuchlem bojovali, ale na Aleše KUŽELKU a Jana NESVORNÉHO neuhráli více jak 2 hry.
FINÁLE ukázalo pěkný tenis - již vzpomínané herní styly - tvrdá hra Střílka s Kašperem, proti šikovným rukám zkušených deblových borců Šedivého s Krajčem. Ti drželi s favority více než krok. Rozhodující moment nastal za stavu 2:4, kdy byli míček od získání kontaktní hry, což by mimopražské ranaře jistě znejistilo. Ovšem Kašper se Střílkem gam uhájili a i když další hru pro sebe již konečně Krajč se Šedivým získali, bylo pozdě.
VLÁĎA KAŠPER s JIRKOU STŘÍLKEM ZVÍTĚZILI 6:3 a stali se MISTRY PRAHY!


MIXY již tradičně přilákaly více dvojic - tentokrát 10 (s dvěma ženskými debly), které si ve dvou skupinách zahráli o 3 postupová místa z každé z nich - vítězové byli pak nasazeni přímo do semifinále. Turnaj to byl kromobyčejně kvalitně obsazený, plný Vítězů z minulosti - Vaverková, Adamcová, Láchová, Šťastná, Floder, Tichý, Nykl, Podlaha!!

Ve skupině A si obhájci vítězství z minulého RomKukCupu, Pavel Floder s Janou Vaverkovou, tuto výhodnou pozici ujít nenechali a bez vážnějších komplikací skupinu vyhráli. V zápase o druhé místo se střetli Josef Nykl s Martynou Monoszon a Luboš Podlaha s Petrou Šťastnou.
Nykl s Monoszon se po úvodním útlumu již pěkně rozehráli a získali třetí bodík výhrou 6:3.
O posledním postupovém místě tak rozhodoval závěrečný zápas skupiny mezi Podlahou se Šťasnou a Luďkem s Klárou Vocílkovými. Oba páry již měli po výhře nad jedním z odvážných ženských párů, Ivou Ondráčkovou a Jaroslavou Kymplovou (ty hrály velmi dobře, ale na přetlačení kombinovaných párů to tentokrát nebylo). Postup si zajistili Podlaha se Šťastnou po výhře 6:2.
Také skupina B byla plná zvučných jmen. Ale velkým favoritům, Vaškovi Tichému s Luckou Adamcovou, vypálili rybník mixoví premianti (ale jména to známá), Jirka "Pavouk" Císařovský a Eliška Řezníčková. Lehké to však neměli. Nejdříve je pěkně potrápila silná dvojice Jirka Molek s Ivou Láchovou (6:4) a v boji o první místo právě Tichý s Adamcovu.
Těm utekl začátek zápasu, ale z 1:5 mocně finišovali a získáním 4 hry kapku Pavouka se spoluhráčkou vystresovali. Ale již bylo pozdě - Císař s Řezníčkovou 6:4. Všechny jmenované dvojice tedy postupovaly, neboť se jim podařilo porazit zbylé mixové nováčky. Sympatický manželský pár Duškových, Zdeněk se Šárkou, po velké řeži získali premiérový turnajový počinek po výhře nad druhou pohodovou ženskou dvojicí, mladými Poupátky(olaláá), Michaelou Kocourkovou a Zuzkou Michalovou - 6:4.

Ve dvou ČTVRTFINÁLOVÝCH zápasech se rozhodovalo mezi vpravdě kvalitními páry; nejdříve favorizovaní Tichý s Adamcovou nastoupili proti ve skupině nijak výrazným Podlahovi se Šťastnou. Ale T+A si vybrali slabší chvilku v ten nejhorší okamžik a celkem jednoznačně prohráli 2:6! Zápas mezi Nyklem s Monoszon a Molkem s Láchovou byl už přeci jen dramatičtější, ale stále se zlepšující pár N+M trpělivou hrou s minimem chyb přehrál důrazného Molka s vyhrannou Láchovou 6:3.
A tak se v SEMIFINÁLE nasazené páry dočkaly konečně vyřazovací konfrontace. V repríze zápasu ze skupiny ovšem Podlaha se Šťastnou opět nenašli recept na výborného Flodera s Vaverkovou - 1:6. Také Císařovský s Řezníčkovou chtěli potvrdit roli premiantů, ale rozjetému Nyklovi s Monoszon nešlo odolat - 3:6!

FINÁLE pak bylo širokou diváckou obcí očekáváno s napětím: dokáží zatím suverénní, skvěle sehraní Floder s Vaverkovou zastavit spanilou jízdu technického špílmachra Nykla s výbornou Miss.Bekhend Monoszon?
Začátek zápasu, hraném do 9-ti, také naznačoval vyrovnanou bitvu. Ale od vyrovnané první třetiny začali Floder s Vaverkovou nezvykle chybovat, čemuž se ale nebylo co divit. Monoszon s Nyklem vraceli míče jako zeď a ještě je prokládali konečnými míči ze zadní čáry z rakety Monoszon létaly dlouhé balóny, které pak bravurně ukončoval na síti Nykl. Floder s Vaverkovu se již k obratu nezmobilizovali a tak výsledkem 9:4 ZVÍTĚZILI a MISTRY PRAHY se stali JOSEF NYKL s MARTYNOU MONOSZON!

Čtyři méně uspěšné páry si poměřily síly v megateibreacích soutěže ÚTĚCHY. Do finále se probojovali Duškovi (vyhráli nad Kymplovou s Odnráčkovou) a otec s dcerou Vocílkovi (přes Kocoukovou s Michalovou). Utkání to bylo pohledné i vyrovnané. V závěru však přesnější hrou získali virtuální cenu po výhře 20:14 Šárka a Zdeněk DUŠKOVI.

DĚKUJI VŠEM ZÚČASTNĚNÝM, ŽE NENECHALI TURNAJ VE ŠTYCHU A NEODRADIL JE RANNÍ DEŠŤ, ZA PŘÍKLADNOU SPOLUPRÁCI BĚHEM TURNAJE A POHODOVOU ATMOSFÉRU V CELÉM TENISOVÉM DNI A TĚŠÍM SE V ŘÍJNU NAVIDĚNOU.

Roman Kukla

Konečné pořadí turnaje:

MUŽI čtyřhra:
1. Kašper Vláďa - Střílek Jiří

2. Krajč Rudy - Šedivý Ivo
3. Kuželka Aleš - Nesvorný Jan
4. Stuchl Miloš - Moškon Milan
5. Chroust Tomáš - Ryba Mirek

MIXY:
1. Nykl Josef - Monoszon Martyna

2. Floder Pavel - Vaverková Jana
3.-4.
Císařovský Jiří - Řezníčková Eliška, Podlaha Luboš - Šťastná Petra
5.-6.
Molek Jiří - Láchová Iva, Tichý Václav - Adamcová Lucie
7.Dušek Zdeněk - Dušková Šárka
8.Vocílka Luděk - Vocílková Klára
9.-10.
Kocourková Michaela - Michalová Zuzana, Ondráčková Iva - Kymplová Jaroslava


Ivo Šedivý a Rudy Krajč, Vláďa Kašper a Jiří Střílek

Martyna Monoszon a Josef Nykl, Jana Vaverková a Pavel Floder

Jan Nesvorný a Aleš Kuželka, Miloš Stuchl a Milan Moškon

Šárka a Zdeněk Duškovi, Klára a Luděk Vocílkovi

Jiří Císařovská a Eliška Řezníčková

Petra Šťastná a Luboš Podlaha







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031