Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










07.1.2012 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 07.01.2012

První Turnaj MalýOpenPraha-RomKukCup roku 2012, dvouhra mužů SOFT a MEDIUM, který se hrál novým herním systémem, se myslím, skvěle vydařil a až na několik výbuchů emocí - což ke kvalitním kláním patří - byli, věřím, v drtivé většině hráči spokojeni.

V Softu i Mediu je vyřazovací herní klíč změněn tak, že všichni hráči ze skupin postupují.
Ač tím naroste časová náročnost herního dne (oproti dřívějšku, kdy zkrácovaná útěcha poskytovala prostor "k manévrování"), nakonec se ukázalo, že to nebylo nijak přemrštěné a turnaj se dohrával v rozumný čas i dobrém tempu navazujících zápasů.
A to byl turnaj výsledkově - napříč všemi skupinami - pravděpodobně nejvyrovnanější co pamatujeme!

I PREMIÉROVÝ Turnaj kategorie SOFT si hned našel své příznivce a doufám, že se další v budoucnu připojí; 9 hráčů hrálo ve třech skupinách, v 9-ti gemových setech.
I.skupinu vyhrál Petr Podaný, kterého potrápil Jarda Svoboda (9:4). Jirka Machalický sbírá herní zkušenosti s optimistickým přístupem ke svým zdokonalovaným herním dovednostem!
II.grupa přinesla tiebreakový souboj hned v úvodu - Honza Svoboda byl šťastnější v souboji s Jirkou Fähnrichem. Skupinu však s přehledem vyhrál David Tůma.
I v III.skupině se odehrál na úvod vyrovnaný mač - 9:7 v něm Boris Nový udolal Marka Bakaláře. Ovšem i zde skupinu opanoval třetí hráč, zkušený tenisový matador Fanda Forgacs.
Play-off začalo osmifinálovým předkolem, kde Jarda Svoboda vyřadil Fähnricha 6:3. Ve ČTVRTFINÁLE pak došlo k největšímu "zádrhelu" a Forgacs opustil kurt ze souboje právě s Jardou. David Tůma vyřadil Machalického, Nový Honzu Svobodu a Podaný Bakaláře. V SEMIFINÁLE poté Nový padl s Podaným 1:6 a Jarda Svoboda s Tůmou 3:6.
FINÁLOVÝ souboj byl konfrontací tvrdší hry Tůmi, s technickým lišáctvím čopového krále Podaného. A i když se David Tůma snažil najít zbraň na trpělivou hru Petrovu, a držel s ním krok, PETR PODANÝ se jím ohrozit nenechal a VYHRÁL turnaj 6:3.

V MEDIU se 24 hráčů poskládalo do 6-ti skupin a i zde hráči vyrazili do boje.

Ačko "jako obvykle" vyhrál bez potíží Martin Tůma. Druhý Martin Petr se sklonil jen před ním (3:6) a poslední bod k mání získal Michal Hanák ze souboje s Čendou Hrdličkou.
Béčko bylo vyrovnané, ale měl ho pod kontrolou Miloš Stuchl. Nový hráč, Honza Juroška má velký potenciál, jen co se kapánek vyhraje - postupoval jako druhý, když porazil v pěkném souboji Pavla Šterna 6:4. Zkušený Jirka Djakov v těžké konkurenci bod nezískal.
Céčko se stalo kořistí dalšího turnajového premianta - leč tenisově zkušeného - západočecha Mirka Filipa. I když ho prověřil jak druhý Zdeněk Dítě, tak třetí Petr Witoš - oba 4:6. Jirka Trojek malounko doplácí na nepříznivou hru Osudu, kdy poněkolikáté večer před Turnaji mívá přípravu z jiného sportovního odvětví a přichází s kapku rozhozenou formou...
Déčko se malounko zamotalo. Tono Žabka porazil Michala Pavlíčka, Jakub Zíka Láďu Raichla, ten pak Pavlíčka, Žabka Zíku a Pavlíček opět Zíku! O prvním místě tak, rozhodl poslední zápas, kde vyhrál Raichl nad Žabkou, získal také 2.bod a byl tak první právě před ním a třetím Pavlíčkem.
A Éčko opět PŘEPISOVALO bohatou historii našich turnajů! Stalo se nejvyrovnanější skupinou v celé éře! Po dvou výhrách získali tři hráči a žádný set neměl nižší poměr než 6:4 a došlo i na 2 tiebreaky! Skóre tedy rozhodlo, že první byl Josef Lorenc, druhý Jiří Kuruc, třetí Dominik Redek a jen Jakub Malina zůstal bez bodu, i když srdnatě bojoval a byl součástí vyrovnaných skóre.
Ve sk. F si Lukáš Jirout první místo pohlídal, i když i zde proběhla většina zápasů vyrovnaně a o pořadí na dalších místech rozhodovalo skóre, neb zbylí hráči získali ve vzájemných soubojích po jedné výhře! Druhý byl Josef Witoš, třetí Jarek Kolář před Robertem Staňkem.

A tak mohlo vypuknout dlouho očekávané a premiérově poskládané PLAY-OFF!
V PŘEDKOLE PROHRÁL Petr Witoš s Pavlíčkem, Dítě se Staňkem, Zíka s Josefm Witošem, Malina se Žabkou a Trojek s Hanákem. Djakov, Redek i Kolář šli dál po odstoupení jejich soupeřů s vyřazovacích bojů ("v pohodě" - jen na základě náročnosti turnaje či časovosti jejich následujícího programu).
Z OSMIFINÁLE postupovali dál Tůma (Pavlíček 6:4), Redek (Staněk 2), Lorenc (Juroška 4), Raichl (Djakov 4), Jos. Witoš (Filip 2), Jirout (Petr 3), Žabka (Hanák 2) a Stuchl (Kolář 3).
ČTVRTFINÁLE se podařilo vyhrát Redkovi nad Tůmou 6:3, Raichlovi nad Lorencem 6:0, Jiroutovi nad J. Witošem 6:2, stejně tak Stuchlovi nad Žabkou.
1. SEMIFINÁLE žel opustil z časových důvodů Raichl, který tak pošetřil síly Redkovi. V druhém se nedařilo podle představ Stuchlovi a nespokojeně a hladce pustil do finále Jirouta (6:1), který se také přehnaně nevyčerpal, ale na kurtě více času musel oproti Redkovi strávit a ve FINÁLE pak rozhodují i takové maličkosti.... A právě fyzické sily tento zápas, který byl vyrovnaný a pěkný k pokoukání, rozhodly. Lukáš Jirout šel do vedení a držel zápas.
Ale v polovině setu se karta začala obracet, do brejku se dostal díky lepšímu pohybu a tím nižší kazivosti DOMINIK REDEK, náskok udržel a VYHRÁL 6:4.

DĚKUJI HRÁČŮM ZA PROJEVENOU TURNAJOVU PŘÍZEŇ V NOVÉM TENISOVÉM ROCE A TĚŠÍM SE NAVIDĚNOU NA DALŠÍCH TURNAJÍCH.

Konečné pořadí Turnajů:

SOFT:
1.Podaný Petr
5
2.Tůma David 4
3.-4.
Nový Boris 2, Svoboda Jaroslav 3
5.-9.
Bakalář Marek, Svoboda Jan 1
Machalický Jiří, Forgacs František 2, Fähnrich Jiří

MEDIUM:
1.Redek Dominik
7
2.Jirout Lukáš 6
3.-4.
Stuchl Miloš 5, Raichl Láďa 4
5.-8.
Tůma Martin 4, Lorenc Josef 3
Witoš Josef 3, Žabka Tono 4
9.-16.
Pavlíček Michal 2, Staněk Robert 2, Juroška Jan 2,
Djakov Jiří 2, Filip Mirek 3, Petr Martin 2,
Hanák Michal 2, Kolář Jarek 2
17.-24.
Witoš Petr 1, Dítě Zdeněk 2, Štern Pavel 1,
Kuruc Jiří 2, Zíka Jakub 1, Malina Jakub,
Trojek Jiří, Hrdlička Čenda


Dominik Redek a Lukáš Jirout

Petr Podaný a David Tůma

Miloš Stuchl

Boris Nový

Laďa Raichl

Jarda Svoboda







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031