Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










XIX. ročník MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ - 01.–03.09. 2023 v OLOMOUCI
Daniel Malý, 11.09.2023

XIX. ročník MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ 01.–03.09. 2023 v OLOMOUCI


Celkově po devatenácté a počtvrté v Olomouci se setkali nejlepší amatérští tenisté na tradičním turnaji Mistrovství ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí. Vysoká kvalita hráčů prověřila připravenost a také aktuální formu všech účastníků. Stejnou zkouškou prošly také oba sportovní areály OMEGA centrum sportu a zdraví a TJ Milo, kde se turnaj uskutečnil a stejně jak hráči, tak i oba areály opět uspěli na výbornou. K úspěšné akci je třeba také stabilní počasí a děkujeme, že i tentokrát nám přálo a po celý turnaj bylo ideální tenisové počasí bez větru a deště a také sluníčko nám stačilo ukázat svoji sílu. Jednoduše řečeno, hráči i diváci si mohli užít nejen dramatické tenisové bitvy na kurtech, ale také načerpat síly a pohodu v hezkém pozdně-letním prodlouženém víkendu.

Turnaje se zúčastnilo 38 singlových hráčů, kteří se prezentovali při pátečním ránu. Po slavnostním zahájení pak byli hráči rozlosováni do devíti skupin (sedm čtyřčlenných a dvě pětičlenné), ze kterých následně postupovalo dvacet nejlepších do play-off a ostatní hráči pak do finále útěchy. Už základní skupiny přinesly hezký a vyrovnaný tenis, který prověřil jednotlivé hráče v zápasech, které se nesly v rychlém sledu na 20 kurtech a zejména pak ty, kteří se museli utkat v předkole o postup mezi 16 nejlepších.

V kategorii „čtyřhra muži“, která byla na programu od pátečního odpoledne, se prezentovalo 10 dvojic. Také ony byly následně rozlosovány do dvou skupin, ze kterých postoupilo 8 nejlepších dvojic do finálového pavouku a zbylé dvojice si zahrály ve Finále B.

Do sobotního dopoledního programu se zapojily i ženy v kategorii „čtyřhra ženy“, kde se prezentovaly čtyři dvojice, a následně také deset dvojic v kategorii smíšených párů.
Během sobotního dne bylo cílem odehrát a případně i dohrát většinu kategorií, tak aby na neděli zbyla dohrávat pouze semifinálová a finálová utkání v hlavních soutěžích a případně finále Mixu nebo finále útěchy.
Vše se dařilo a turnaj běžel dle plánovaného scénáře. Mezi ženami potvrdily své kvality Markéta Procházková s Janou Sovovou, které nenašly přemožitelky mezi ženami a po roce opět obhájily své prvenství. Druhé místo obsadila česko-slovenská dvojice Nikola Neumannová a Monika Valachovičová. Během soboty se dohrálo také Finále B čtyřhry mužů, které pro sebe získala třebíčská dvojice Vojtěch Buďa a Zdeněk Pokorný.

Sobotní den zakončilo společenské setkání hráčů a hostů na slavnostním večeru, Grill party s hudbou a ochutnávkou vín ve společnosti Open Wine, kde došlo k vyhlášení dohraných soutěží.

V nedělním ránu již jde opravdu do tuhého. Nejen že docházejí síly po náročných zápasech z předešlých dní, ale na hráče také doléhá pocit odpovědnosti ze zápasu neb zde se rozhoduje, kdo bude bojovat o titul. Na programu byla semifinálová utkání ve dvouhře, kdy v prvním se utkal Jaromír Kříž proti loňskému vítězi Marcelu Bryškovi a ve druhém Martin Kubát proti loňskému finalistovi Tomáši Schrommovi. V prvním semifinále potvrdil svoji turnajovou formu Marcel Bryška a i ve druhém se radoval papírový favorit Tomáš Schromm.
Samotné finále slibovalo velkou bitvu úspěšného mládí na straně jedné a na straně druhé tenisty, který roste s věkem a zároveň to bylo opakování loňského finále, které pro sebe tehdy jednoznačně získal ten zkušenější Marcel Bryška. Šance byly letos vyrovnané, pro Tomáše hraje mládí, komplexnost a chuť vrátit porážku z loňska a pro Marcela zase obrovská vůle a silné tenisové zbraně, na které se může spolehnout.
Zápas začal lépe Tomáš, který nepřipustil Marcelovi hrát jeho hru a naopak přinutil ho dělat řadu chyb a zvítězil v setu 6:3. Ve druhém setu se lámal tzv. chléb a i tento set začal lépe Tomáš, ale bylo na jeho hře vidět, že na něj doléhá tlak, míčky mu přestaly létat k základní čáře a to byla živá voda pro Marcela, který začal trefovat svoje údery včas a tvrdě a pomaličku začal přebírat iniciativu a po boji vyhrát set 6:2. Třetí rozhodující set už byl v režii Marcela Bryšky, který jej svoji tvrdou hrou ovládl opět 6:2 a zaslouženě zvítězil i v letošním ročníku a obhájil titul Mistra mezi amatérskými tenisty také pro rok 2023.

V neděli ráno se odehrálo také finále čtyřhry mužů. V tomto zápase nastoupili hráči a turnajové jedničky Radim Janíček s Davidem Kalinou proti nasazené dvojce, hráčům ze Zábřehu, Zdeňkovi Svobodovi s Pavlem Juránkem. Zápas to byl opět parádní, tvrdé údery létaly ze strany na stranu, ale přece jen otěže měli pevně v rukou Janíček s Kalinou a zaslouženě zvítězili ve dvou setech 6:3 a 6:4 a stali se Mistry mezi amatérskými hráči pro rok 2023. Pro Radima Janíčka to byla také obhajoba deblového titulu z loňského roku, avšak s novým spoluhráčem a tím opět potvrdil, že mezi deblovými hráči nemá konkurenci.

Během nedělního dopoledne se dohrával také poslední zápas finále B dvouhry mužů, kde se utkalo mládí zastoupené Martinem Raškou proti zkušennostem v podání Tomáše Pikuly. Zápas to byl náročný pro oba hráče, ale mládí mělo lehce navrh a po emotivní bitvě zvítězil Martin Raška 1:6, 6:2, 6:3.

Posledními dohrávkami v neděli byly zápasy Mixů, kdy v boji o první místo se utkali Markéta Procházková s Radimem Janíčkem proti Monice Valachovičové s Jaromírem Křížem a zápas o třetí místo, kde se utkali sestry a bratři Ludmila Šišková s Martinem Hoklem a Eva Hrudníková s Markem Hoklem. Opět zápasy to byly parádní a vyrovnané, ale zvítězit může vždy jen jeden a v našem turnaji se z úspěchu těšily vždy prvně jmenované dvojice z každého zápasu.


Devatenáctý ročník turnaje můžeme považovat za úspěšně ukončený. Dovolte nám tedy, abychom poděkovali všem hráčům, partnerům, divákům a samozřejmě také zástupcům Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouc za důvěru a finanční podporu této náročné akce.

Partneři akce:
Maloobchodní síť Hruška, spol. s r.o., Romaniv Servis s.r.o., U.S.G. POL s.r.o., Stavební firma Müller, ZAS Group s.r.o., Petr Rejman, Hroší stavby Morava a.s.; hotel NH Collection Olomouc Congress, tyčinky Havlík, Bohemia Sekt, Sklenářství Bubeník, Decathlon, OpenWine, Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, Loréal Česká republika s.r.o., NUTREND, ODEX spol. s r.o.

Velké poděkování patří organizačnímu týmu ve složení Jana Sovová, Hana Kvapilová, Daniel Ruprecht, Dominik Zachoval a Anette Rikl za velmi dobře odvedenou práci a úspěšný zdar celé akce.

Děkuji a s úctou k vám všem se budeme těšit na setkání na dalších turnajích MalyOpen a TENISSPORT Mistrovství ČR.

Daniel Malý


Konečné pořadí turnaje:

Dvouhra Muži finále A:
1. Bryška Marcel – Mistr pro rok 2023
2. Schromm Tomáš
3.-4. Kříž Jaromír, Kubát Martin
5.-8. Páleník Petr, Vaníček Marek (SK), Sopko Martin, Rejman Petr
9.-16. Cyrzyk Robert, Pokorný Zdeněk, Svoboda Jaroslav, Zahrádka Petr,
Koutný Martin, Vaculík Aleš, Blažej Tomáš, Hirsch Petr,
17.-20. Sedlář Vladimír, Raška Martin, Nudera Josef, Pikula Tomáš
21.-38. Skripchenko Daniil, Bouška Pavel, Strouhal Martin, Schwan Robert,
Nahálka Rado, Griger Dušan, Samek Matěj, Lacombe Piere-Jerome, Novotný Daniel,
Siegl Lucas, Lolek Drahomír, Hlavsa Luboš, Lucassen Gerhard (GER),
Žamboch Jaroslav, Šimek Luboš, Buďa Vojtěch, Mojak Marek, Souček Tomáš

Dvouhra Muži finále B:
1. Raška Martin
2. Pikula Tomáš
3.-4. Strouhal Martin, Nudera Josef
5.-8. Žamboch Jaroslav, Mojak Marek, Samek Matěj, Novotný Daniel
9.-15. Skripchenko Daniil, Siegl Lucas, Buďa Vojtěch, Lacombe Piere-Jerome,
Nahálka Rado, Hlavsa Luboš, Souček Tomáš

Čtyřhra Muži finále A:
1. Janíček Radim – Kalina David - Mistři 2023
2. Juránek Pavel – Svoboda Zdeněk
3.-4. Pazdera Jaroslav – Skalka Ondřej, Šimek Luboš – Bouška Pavel
5.-8. Hokl Marek – Hokl Martin, Nudera Josef – Hrdina Michal,
Hirsch Petr – Pluskal Patrik, Skripchenko Daniil – Cyrzyk Robert
9.-10. Buďa Vojtěch – Pokorný Zdeněk, Dvořák Kamil – Casciani Luděk

Čtyřhra Ženy
1. Procházková Markéta – Sovová Jana – Mistryně 2023
2. Neumannová Nikola – Valachovičová Monika (SK)
3. Šišková Ludmila – Hrudníková Eva
4. Konrádová Lenka – Součková Michaela

Čtyřhra MIX:
1. Procházková Markéta – Janíček Radim – Mistři 2023
2. Valachovičová Monika – Kříž Jaromír
3.-4. Hrudníková Eva – Hokl Marek, Šišková Ludmila – Hökl Marek
5.-6. Pazlarová Alena – Kubát Martin, Neumannová Nikola – Dvořák Kamil
7.-8. Lexová Renata – Hrdina Michal, Součková Michaela – Souček Tomáš
9.-10. Konrádová Lenka – Muller Pavel, Grossmannová Patricie – Strouhal Martin

Foto v galerii zde
Odkaz na článek v Olomouckých novinách zde








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031