Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










Jaký byl tenisový rok Malý Open 2007? A jaký bude ten příští?
Daniel Malý, 06.02.2008

Vážení tenisoví přátelé,

Jistě nám dáte za pravdu, že dnešní doba se stává velice rychlou, čas neúprosně tlačí na nás přes všechny naše povinnosti, úkoly a termíny. Když budu mluvit za sebe, než jsem se stačil rozkoukat v novém roce a zvyknout si, že se v datumu píše na konci osmička, je tady únor a nový tenisový rok v plném tempu před námi.
Jistě Vás všechny zajímá, co jsme pro Vás připravili nového. Přesto si dovolím nejprve zhodnotit a připomenout ten loňský rok, který si to jistě zaslouží.

Nejprve bych Vám všem chtěl velice poděkovat za Vaši přízeň, podporu a účast na turnajích v systému Malý Open 2007.

Když budeme chvíli mluvit čísly statistiky musíme říci, že v loňském roce se uskutečnilo více než 85 turnajů, které se hrály v řadě míst naší republiky. Což je samozřejmě největší zásluha kolegů, kteří tyto turnaje připravovali a řídili. Proto si dovolím poděkovat za sebe a věřím, že i za Vás Pavlu Hinnerovi - Havířov, Lukáši Machovi - Rožnov pod Radhoštěm, Richardu Peškovi - Valašská Bystřice, Zdeňku Jílkovi - Polička, Zdeňku Zbořilovi - Mostkovice, Petru Bůžkovi - Brno, Josefu Mančíkovi - Břeclav, Vlastimilu Bařinkovi - Litohoř, Jakubovi Kulhánkovi - Žamberk a Miloši Nevřalovi - Praha za pomoc a spoustu práce, kterou odvedli při přípravě těchto turnajů.

Nyní něco ke statistice hráčů. Jak všichni víte, naše turnaje jsou určeny pro amatérské hráče a také hráčky. Proto mužské soutěže jsou rozděleny podle výkonnosti na turnaje kategorie HARD a MEDIUM (kategorie SOFT se postupně vytratila, protože se většina hráčů vypracovala do vyšší úrovně Medium nebo jako beznadějné případy ukončili svoji turnajovou kariéru). Proto byly v systému Malý Open v roce 2007 aktivní tyto žebříčky:
žebříček - počet účatníků
HARD - 627
MEDIUM - 427
ŽENY - 66
MIX - 207
Ty tři koncové sedmičky jistě něco značí!?!

Když jsme u počtu účastníků v jednotlivých žebříčcích, dovolte mi, abych pogratuloval nejlepšímu hráči seriálu, kterým se pro rok 2007 stal Michal Balcárek.

A také mi dovolte, aby poděkoval nejaktivnějšímu hráči - tedy hráči s nejvyšším počtem odehraných turnajů, kterým se stal/a Jarka Prokopcová s účastí na 23 turnajích za rok 2007.

Oba tito hráči dostávají od pořadatele šek v hodnotě 2000 Kč k odběru zboží v tenisové prodejně Pavla Kyzlinka na ul. Gajdošova v Brně.


Nyní několik málo slov k letošní tenisové sezóně. Nechce Vám prozrazovat všechna překvapení, proto se předběžně zmíním o dvou hlavních akcích, které se uskuteční v první půlce roku 2008.

Tou první je připravované Mistrovství České republiky neregistrovaných hráčů s mezinárodní účastí hráčů států Evropy.

Pro letošní rok dochází k zásadní změně, neb se mistroství přesouvá po třech letech z Pardubic do lázeňského města Teplice. Termín mistrovství je stanoven na 28.-30. března 2008.
Pro hráče a jejich doprovod bude přichystán velmi zajímavý večerní program a také budou moci využít v rámci doprovodného programu možnosti lázeňských procedur, regeneračních bazénů a prohlídek nejzajímavějších míst v Teplicích.
Kromě těchto doplňkových programů bude pro hráče zajištěno ubytování v luxusním lázeňském domě Beethoven za symbolickou cenu 200 Kč, vzdáleném 400 m od tenisových kurtů.

Tou poslední změnou (snad příznivou) v mistrovství je, že se stanovily jednotné podmínky pro všechny krajské kvalifikace ohledně startovného pro postupující dvojice z těchto kvalifikací. Kdy vítězové mají startovné na mistrovství za 500 Kč/os, druzí kvalifikanti za 1000 Kč/os a divoké karty udělené pořadatelem hradí plnou cenu tedy 1500 Kč/os.

Samotnému mistrovství budou předcházet již výše zmiňované kvalifikační turnaje, z nichž některé budou zařazeny do systému Malý Open (možnost se na ně hlásit přímo z webu), ostatní budou na webu Tenissportu, který se přávě připravuje.



Druhou zajímavou akcí je již tradiční aktivní tenisová dovolená u moře v Chorvatsku. Termín pro tuto akci je stanoven od 7. do 14. června 2008.
Tuto sportovní dovolenou si oblíbila řada z Vás a zejména ten loňský ročník byl velice vydařený nejen po stránce výběru destinace, ale hlavně proto, že se zde sešla výborná parta přátel a tenistů, kteří si na kurtu nic nedarovali, ale večer se uměli bezvadně pobavit a prožít společně super týden.
Budeme rádi, když se nám podaří na tuto akci navázat a věříme, že i Vy ostatní se pripojíte a budete spokojeni.
Podrobnosti pro Vás připravujeme a brzy se objeví na webu.


Vážení přátelé, děkujeme Vám, že jste vydrželi číst, až dokonce a těšíme se, že se budeme setkávat při různých příležitostech (třeba na tenisových dvorcích).
Přejeme Vám pevné zdraví a hodně úspěchů.

Váš

Kolektiv MO.

Budeme rádi, pokud se s námi podělíte o svoje připomínky či náměty na zlepšení a to buď prostřednictvím vložené diskuse, či přímo na mail: daniel.maly@volny.cz



Diskuse k tomuto článku:
K tomuto článku nejsou žádné diskusní příspěvky.







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031